A londoni metrón robbantott az iraki migráns, 30 ember sérült meg

Parsons Green
Police forensics officers works alongside an underground tube train at a platform at Parsons Green underground tube station in west London on September 15, 2017, following an incident on an underground tube carriage at the station. British police are treating an incident on a London Underground train on Friday as an act of terrorism, saying "a number of people" had been injured. Twenty-two people were injured after a bomb blast on a packed London Underground train on Friday, the National Health Service said in a statement. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS /
Vágólapra másolva!
Az iraki származású illegális migráns, Ahmed Hassan 2017. szeptember 15-én robbantott fel egy házi készítésű szögbombát a Nyugat-Londonban található Parsons Green metrómegállónál. Az Iszlám Állammal kapcsolatot ápoló terroristát csak most állították bíróság elé.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, tavaly

szeptember 15-én, a csúcsforgalom idején, reggel fél kilenckor robbant fel a bomba a nyugat-londoni Parsons Green metrómegállóba érkező szerelvényen.

A Parsons Green megálló Forrás: AFP/Adrian Dennis

A kocsiban 93 ember utazott, ebből 30 megsérült.

A migráns az általa készített szerkezetet szögekkel és robbanóanyagokkal tömte meg, ezután fehér vödörbe rakta, majd egy Lidl-zacskóba rejtette el. Miután az részben felrobbant, a legtöbben égési sérüléseket szenvedtek.

A robbanószerkezet Forrás: AFP/@RRIGS/Ho

Csak annak köszönhetően nem voltak halálos áldozatok, hogy a készülék nem lépett teljesen működésbe - írja a Daily Mail.

Az elkövető, Ahmed Hassan pere a héten kezdődött meg.

A terrorista hátteréről elég sok minden derült ki.

2015. október 5-én érkezett Nagy-Britanniába egy teherautó hátulján. Saját bevallása szerint 1999 júniusában született és az Iszlám Állam elől menekült el. A legtöbb bevándorlóhoz hasonlóan valószínűleg ő is hazudott az életkoráról.

Nem volt nála személyi igazolvány és más okmány sem.

A migráns menedékkérelmet nyújtott be, de azt nem bírálták el pozitívan. Ennek ellenére nem toloncolták ki, hanem ideiglenesen a gyámhatóság felügyelete alá került, majd 2016-ban nevelőszülőknél helyezték el, Sunburyben.

A fiú kezdetben tagadta, hogy kapcsolatban állna az Iszlám Állammal, de

a házkutatások során kiderült, hogy a terrorszervezet zászlója, és más relikviái is a tulajdonát képezték.

A telefonján és a számítógépén az Iszlám Állam képeit, videóit találták meg.

A gyanú szerint a hírhedt terrorszervezet küldte Nagy-Britanniába azért, hogy támadásokat kövessen el.

A bírósági eljárás várhatóan el fog húzódni, sok részlet még nem ismert.