Feldarabolta, de nem ölte meg - állítja a dán tengeralattjárós gyilkos

Midday 11th of August 2017: The UC3 Nautilus is located in Koege Bay and Peter Madsen is rescued and subsequently arrested
Just before midday on August 11th 2017 the U-boat is located in Koege Bay south of Copenhagen. The Danish Navy manage to establish radio contact with Peter Madsen on board the boat who claims that technical difficulties have caused the lack of communication and the stray from course. It becomes clear that the boat is sinking and Peter Madsen is rescued by a private motorboat. It is further evident that journalist Kim Wall is not with him which he explains at the time with having let her off the boat the previous evening north of Copenhagen. Due to lack of evidence of Kim Wall actually leaving the boat the police arrest Peter Madsen and takes him into custody on suspicion of manslaughter.
Vágólapra másolva!
Tagadja a gyilkosságot és a szexuális bántalmazást, és csak a feldarabolást ismeri el a Kim Wall svéd újságírónő szadista megkínzásával és megölésével vádolt Peter Madsen dán tengeralattjáró-építő, akinek csütörtökön kezdődött meg a bírósági tárgyalása Koppenhágában.
Vágólapra másolva!

A vádlott azt állítja, hogy a 30 éves szabadúszó riporter balesetben halt meg a Nautilus nevű magán tengeralattjárón, és ő csak a holttest feldarabolásában, valamint a tengerbe szórásában vétkes - közölte az ügyvéd

a 12 naposra tervezett bírósági tárgyalás első napján.

A következő napokban a bíróság negyven tanút hallgatnak meg, akik számos bizonyítékot mutatnak be a borzalmas gyilkosság kapcsán. Az ügyészek igyekeznek a még hiányos részletekre fényt deríteni - írja a BBC.

Megkínozta, megölte és feldarabolta a nőt

Az ügyészség azzal vádolja az ismert mérnök-feltalálót, rakétatervezőt, hogy házilag barkácsolt búvárhajóján

perverz szexuális fantáziája kiélése céljából megkínozta,

majd az altestén ejtett számos késszúrással megölte áldozatát, holttestét pedig meggyalázta azzal, hogy

feldarabolta és a tengerbe dobálta.

Kim Wall újságíró csak harminc éves volt. Forrás: AFP/Tom Wall

Az ügyészség szerint a férfi előre megfontolt szándékkal ölte meg a tengeralattjáróján riportkészítés céljából tartózkodó újságírónőt, amit az is bizonyít, hogy

olyan szerszámokat vitt magával, amelyek normális esetben nem szoktak nála lenni kihajózáskor.

A vádirat szerint Madsen "rendkívül brutális módon" végzett áldozatával.

Peter Madsen, a gyilkossággal gyanúsított feltaláló Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

A svéd újságírónőt 2017. augusztus 10-én este látták utoljára a koppenhágai kikötőben a magán tengeralattjárón, holttestét feldarabolva találták meg később a tengerben.

Az ügyészség

ténylegesen életfogytig tartó elzárásra,

illetve "biztonsági őrizetre" akarja ítéltetni a közveszélyesnek tartott kéjgyilkost.

Mint ahogy korábban az Origo is megírta tíz nappal azután, hogy Kim Wall eltűnt egy kerékpáros női torzót talált a tengerparton, a testmaradványról később kiderölt, hogy az újságíróé. Hetekkel később rendőrségi búvárok megtalálták a nő tovább testrészeit is.

Ezen a tengeralattjárón gyilkolták meg Kim Wall újsárírót. Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Többször is megváltoztatta vallomását

Peter Madsen először azt mondta, hogy tengeralatjárójáról sértetlenül távozott Kim Wall, később azt mondta, hogy baleset történt, ráesett a tengeralattjáró nehéz fedele az újságíróra és az ölte meg.

Később ezt a vallomását is megváltoztatta, a legújabb szerint szénmondoxid mérgezésbe halt bele a nő.

A mai tárgyaláson a Sky News tudósítói szerint Peter Madsen vallomását azzal zárta, hogy tagadja hogy szexuálisan felizgatta volna, az mikor feldarabolta a fiatal nőt, és ha ezt így gondolja az ügyész, akkor aggódik érte. Sajtóinformációk szerint Madsen azt állította, hogy egyfajta tengeri temetési szertartás miatt darabolta Kim Wallt. A tárgyalás március 21-én folytatódik.

Ha bűnösnek találják a feltalálót életfogytiglani bötönbűntetésre vagy pszichiátriai kezelésre számíthat.