Feldarabolta, de nem ölte meg - állítja a dán tengeralattjárós gyilkos

2018.03.08. 11:45

Tagadja a gyilkosságot és a szexuális bántalmazást, és csak a feldarabolást ismeri el a Kim Wall svéd újságírónő szadista megkínzásával és megölésével vádolt Peter Madsen dán tengeralattjáró-építő, akinek csütörtökön kezdődött meg a bírósági tárgyalása Koppenhágában.

A vádlott azt állítja, hogy a 30 éves szabadúszó riporter balesetben halt meg a Nautilus nevű magán tengeralattjárón, és ő csak a holttest feldarabolásában, valamint a tengerbe szórásában vétkes - közölte az ügyvéd a 12 naposra tervezett bírósági tárgyalás első napján.

A következő napokban a bíróság negyven tanút hallgatnak meg, akik számos bizonyítékot mutatnak be a borzalmas gyilkosság kapcsán. Az ügyészek igyekeznek a még hiányos részletekre fényt deríteni - írja a BBC.

Megkínozta, megölte és feldarabolta a nőt

Az ügyészség azzal vádolja az ismert mérnök-feltalálót, rakétatervezőt, hogy házilag barkácsolt búvárhajóján perverz szexuális fantáziája kiélése céljából megkínozta, majd az altestén ejtett számos késszúrással megölte áldozatát, holttestét pedig meggyalázta azzal, hogy feldarabolta és a tengerbe dobálta.

Kim Wall újságíró csak harminc éves volt.Forrás: AFP/Tom Wall

Az ügyészség szerint a férfi előre megfontolt szándékkal ölte meg a tengeralattjáróján riportkészítés céljából tartózkodó újságírónőt, amit az is bizonyít, hogy

olyan szerszámokat vitt magával, amelyek normális esetben nem szoktak nála lenni kihajózáskor. A vádirat szerint Madsen "rendkívül brutális módon" végzett áldozatával.

Peter Madsen, a gyilkossággal gyanúsított feltalálóForrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

A svéd újságírónőt 2017. augusztus 10-én este látták utoljára a koppenhágai kikötőben a magán tengeralattjárón, holttestét feldarabolva találták meg később a tengerben.

Az ügyészség ténylegesen életfogytig tartó elzárásra, illetve "biztonsági őrizetre" akarja ítéltetni a közveszélyesnek tartott kéjgyilkost.

Mint ahogy korábban az Origo is megírta  tíz nappal azután, hogy Kim Wall eltűnt egy kerékpáros női torzót talált a tengerparton, a testmaradványról később kiderölt, hogy az újságíróé. Hetekkel később rendőrségi búvárok megtalálták a nő tovább testrészeit is.

Ezen a tengeralattjárón gyilkolták meg Kim Wall újsárírót.Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Többször is megváltoztatta vallomását

Peter Madsen először azt mondta, hogy tengeralatjárójáról sértetlenül távozott Kim Wall, később azt mondta, hogy baleset történt, ráesett a tengeralattjáró nehéz fedele az újságíróra és az ölte meg. Később ezt a vallomását is megváltoztatta, a legújabb szerint szénmondoxid mérgezésbe halt bele a nő.

A mai tárgyaláson a Sky News  tudósítói szerint Peter Madsen vallomását azzal zárta, hogy tagadja hogy szexuálisan felizgatta volna, az mikor feldarabolta a fiatal nőt, és ha ezt így gondolja az ügyész, akkor aggódik érte. Sajtóinformációk szerint Madsen azt állította, hogy egyfajta tengeri temetési szertartás miatt darabolta Kim Wallt. A tárgyalás március 21-én folytatódik.

Ha bűnösnek találják a feltalálót életfogytiglani bötönbűntetésre vagy pszichiátriai kezelésre számíthat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK