Banán mellé csomagolták a drogot

drugs Horizontal This handout picture released by Colombia's Navy shows Navy members while seizing 5,2 ton of cocaine in Turbo, Antioquia department, Uraba region, Colombia on March 6, 2018.

The cocaine seized -which belonged to the armed organized group
A hatóságok már nem lepődnek meg, ha mást is találnak a banán alatt.
Vágólapra másolva!
A kolumbiai rendőrség több mint másfél tonna, banánszállítmányba rejtett kokaint foglalt le pénteken az ország észak-keleti részén lévő Santa Marta kikötőjében - közölték a kábítószer-ellenes hatóságok.
Vágólapra másolva!

A kikötőben végzett vizsgálatok során bukkantak a rendőrök a banánt tartalmazó konténerekbe rejtett anyagra, az 1626 kilogramm kokainszállítmányt a csempészek a belgiumi Anvers felé készültek útnak indítani. A hatóságok szerint ez a mennyiség mintegy 89 millió dollárt ér az európai piacon.

A hatóságok már nem lepődnek meg, ha mást is találnak a banán alatt. Forrás: AFP/Colombia's Navy

Az év eleje óta a kolumbiai rendőrség 10,4 tonna kokaint foglalt le az ország karibi térségében, ebből 1,8 tonnát Santa Marta kikötőjében. Néhány nappal ezelőtt 5,2 tonna kokaint kobzott el a kábítószer-ellenes rendőrség a panamai határon, ez a szállítmány a latin-amerikai ország legfőbb drogkartelljének, a Clan del Golfónak (Az öböl klánja) a tulajdonában volt.

Kolumbia világelső a kokalevél-termesztésében, ültetvényei 146 ezer hektáron terülnek el, ez a növény a kokain alapanyaga, amelynek legnagyobb termelője ugyancsak Kolumbia. Az ENSZ szerint 2016-ban 866 tonnát állítottak itt elő ebből a kábítószerből.