Az ausztrálok szerint a migráció katasztrofális hatással jár az életmódjukra

2018.03.12. 16:12

Luke Foley, az ausztráliai Új-Dél-Wales állam munkáspárti ellenzékének a vezetője arra szólítja fel a canberrai szövetségi kormányt, hogy vezessenek be a migránsok számára egy felső korlátot, mert ha továbbra is így mennek a dolgok, akkor az ország lakossága 2050-re a mostani 24 millióról 40 millióra fog nőni.

Az Ausztráliába jövő bevándorlók egyharmada Új-Dél-Wales állam fővárosába, Sydneybe érkezik, írja a Daily Mail.

Foley, munkáspárti képviselő szerint Sydney már nem bírja elviselni a migráció jelentette nyomást.

Luke Foley, Ausztrál Munkáspárt új-dél walesi politikusaForrás: AFP/William West

Dr. Rebecca Huntley, szociológus kutatásai alapján a népességrobbanás nem a természetes szaporulat, hanem a bevándorlás eredménye. Ha semmi sem változik, akkor az ország lakossága a mostani 24 millió főről 2050-re 40 millió főre fog emelkedni.

Sydney és Melbourne, a két legnagyobb ausztrál város infrastruktúrája már nem tud lépést tartani a betelepülők magas számával.

Luke Foley véleménye alapján az jelentené a megoldást, ha felső határt vezetnének be a migránsok számára.

Tehát miközben a magyar baloldal a korlátlan befogadás híve, addig az ausztrál Munkáspárt korlátozni akarja a migrációt!

Amennyiben Sydney lakossága továbbra is ilyen ütemben fog nőni, akkor összeomolhat az oktatási hálózat, az egészségügyi rendszer, és soha nem látott lakhatási válság alakulhat ki.

Dick Smith, helyi üzletember nemrég kijelentette, hogya bevándorlás katasztrofális hatással jár az ausztrál életmódra.

Dick Smith, ausztrál üzletemberForrás: AFP/Greg Wood

Ő a migránsok számának a csökkentése érdekében 1 millió dolláros televíziós kampányt indított.

Innes Willox, az Ausztrál Iparkamara elnöke szerint a bevándorlás és az integráció kérdésében még valós társadalmi vita sem indult meg.

A budapesti kormányhoz hasonlóan a canberrai adminisztráció az illegális migrációval szemben nagyon határozottan lép fel, azonban a legális bevándorlás problematikájával láthatóan nem tud megbirkózni.