Egy román férfi elvesztette a halottá nyilvánítása ellen indított perét

románia, élő halott, Constantin Reliu
Vászló, 2018. március 16. 2018. március 14-én az észak-romániai Vászló (Vaslui) bíróságának tárgyalóterme előtt készített kép Constantin Reliu román férfiról, aki elvesztette a halottá nyilvánítása ellen indított perét. A bíróság szóvivője szerint a 63 éves férfi túl későn indítványozta, hogy nyilvánítsák élővé, ezért – leglábbis egy darabig – holtan kell élnie az életét. Az "élőhalott" 1992-ben Törökországba ment dolgozni, és megszakadt a kapcsolata a családjával, így 2016-ban sikeresen halottá nyilváníttatta a felesége, és a férfi minden javának birtokába került. Reliut a török hatóságok 2018-ban toloncolták haza, mert kiderült, hogy a papírjainak érvényessége lejárt, és a hazatértekor tudta meg, hogy már nem él. (MTI/AP/Adevarul/Simona Voicu)
Vágólapra másolva!
Constantin Reliut 2016-ban nyilváníttatták halottá szülőhazájában, Romániában, pedig közben Törökországban élt. Idén onnan kitoloncálták, így visszatértekor tudta meg, hogy hivatalosan ő már halott.
Vágólapra másolva!

Constantin Reliu elvesztette a halottá nyilvánítása ellen indított perét.

A bíróság szóvivője szerint a 63 éves férfi túl későn indítványozta, hogy nyilvánítsák élővé, ezért – leglábbis egy darabig – holtan kell élnie az életét.

Az "élőhalott" 1992-ben Törökországba ment dolgozni, és megszakadt a kapcsolata a családjával, így 2016-ban sikeresen halottá nyilváníttatta a felesége, és a férfi minden javának birtokába került.

Reliut a török hatóságok 2018-ban toloncolták haza, mert kiderült, hogy a papírjainak érvényessége lejárt, és a hazatértekor tudta meg, hogy már nem él.

Constantin Reliu az észak-romániai Vászló (Vaslui) bíróságán Forrás: MTI/AP/Adevarul/Simona Voicu