Párizsban már készülnek az újabb migránsáradatra

Párizs, migránstábor
Egy híd alatt tábort vert afgán migránsok bontják el sátraikat rendőri utasításra az igazoltatásukat követően Párizsban.
Vágólapra másolva!
Öt állami kezelésben lévő központ fog Párizsban és Ile-de-France-ban megnyílni, hogy Franciaország még több migránst tudjon befogadni. Elképesztő kedvezményekkel kecsegteti őket Anne Hidalgo, Párizs polgármestere: azonnali francia nyelvórákat és munkalehetőséget biztosítanak számukra.
Vágólapra másolva!

A Porte de la Chapelle (XVIII.), a „buborék", amely jellegzetes formájáról kapta nevét, az utolsó óráit éli – írta a Le Parisien. A 900 m2-es buborék, ahol akár 450 ember is elfért, átkerül egy olyan helyre, amelynek helyszínéről még nem született végleges döntés, az azonban biztos, hogy a jelenlegi színhelyet egy másik projekt keretében használják fel. Nagyon úgy néz ki, hogy

Párizsban már készülnek az újabb migránsáradat fogadására.

Ezt úgy igyekeztek megoldani, hogy

öt állami kezelésben lévő központot jelöltek ki a fővárosba érkező bevándorlók befogadására.

Migránsok Párizsban Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Az újonnan érkező migránsok szabályszerűen

el lesznek kényeztetve,

hiszen meg lesz szervezve számukra a mindennapi ellátásuk a fővárosban, megvizsgálják az egészségügyi állapotukat, és ezt követően az öt központ valamelyikébe irányítják őket. „Mindenki végül egyedi elbírálás alapján fog bekerülni a központok egyikébe" – mondta nagy büszkén Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármestere. Hozzátette, hogy ez a párizsi önkormányzat számára is egy fontos küldetés.

Amint a migránsok megérkeznek a számukra kijelölt központokba, lehetőségük lesz azonnali francia nyelvtanulásra anélkül, hogy heteket kelljen várniuk erre.

Továbbá a befogadóközpontok egy másik lehetőséget is kínálnak számukra, ez pedig a munkalehetőség. Ez utóbbit Hidalgo a Menekültügyi Ház projekt keretében jelentette be 2018 elején.