Bíróság előtt a férfi, aki megölhetett és feldarabolhatott egy újságírót

Midday 11th of August 2017: The UC3 Nautilus is located in Koege Bay and Peter Madsen is rescued and subsequently arrested
Just before midday on August 11th 2017 the U-boat is located in Koege Bay south of Copenhagen. The Danish Navy manage to establish radio contact with Peter Madsen on board the boat who claims that technical difficulties have caused the lack of communication and the stray from course. It becomes clear that the boat is sinking and Peter Madsen is rescued by a private motorboat. It is further evident that journalist Kim Wall is not with him which he explains at the time with having let her off the boat the previous evening north of Copenhagen. Due to lack of evidence of Kim Wall actually leaving the boat the police arrest Peter Madsen and takes him into custody on suspicion of manslaughter.
Vágólapra másolva!
Peter Madsen dán feltaláló-milliomos tárgyalásának második napja volt ma Koppenhágában. A gyilkossággal vádolt férft ügyvédje kérdezhette a Nautilusz nevű tengeralattjárón történtekről. A férfit Kim Wall újságírónő meggyilkolásával vádolják. 
Vágólapra másolva!

A tárgyalásra Peter Madsen idegesen érkezett. A Sky News információi alapján a Kim Wall újságírónő meggyilkolásával vádolt Madsen a saját kezein ült, összekulcsolt lábakkal a vádlottak padján.

Ahogy arról már több cikkünkben foglalkoztunk, Kim Wall svéd újságírónő interjút akart készíteni a dán feltalálóval és milliomossal annak tengeralattjáróján. A nő testének darabjait napokkal később a dán partoknál találták meg. A nő testrészeit szétszórta a víz, így először az azonosítása is nehezen ment a nyomozóknak.

Peter Madsen Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

Meghozzák a gyilkos fegyvert a terembe

A nőt egy 50 centi hosszú, megélezett csavarhúzóval ölhették meg, ezt ma meg is mutatták a bíróságon.

Madsen nem változtatott vallomásán, miszerint a nő halálát baleset okozta, nem vonzódott hozzá erotikusan, és nem voltak perverz gondolatai sem a nővel kapcsolatban. Egy korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Madsen egy barátnőjének írt SMS-t arról, hogyan kínozna és ölne meg egy nőt a hajóján.

Ki Peter Madsen? - kérdezte később a férfi ügyvédje a bírósági tárgyalóteremben.

Peter Madsen egyesszám harmadik személyben beszélt magáról:

-válaszolta.

Nautilus Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Madsen azt is elmondta, hogy feleségével, Sigriddel nyitott kapcsolatban élnek. A számítógépét pedig mind a felesége, mind pedig a kollégái használhatták.

Ez azért is lehet fontos a bíróság számára, mert Madsen ezen a számítógépen levelezte le Wall-lal a találkozót.

A dán büntetőjog alapján gyilkosságért átlagban 12 év börtönbüntetés jár, ezt csak akkor emelik fel életfogytiglanra, ha a szakértők úgy ítélik meg, hogy a gyilkos veszélyes a társadalomra.

A gyilkosság napjáról Madsen elmondta, hogy augusztus 10-én reggel a laborjában kezdett, majd elment vásárolni, és délután találkozott Kim Wall-lal a Nautilusz fedélzetén.

Elmondta azt is, hogy

A tárgyalás a holnap folytatódik. Az elkövetkező 5 tárgyalási napon 35 tanút hallgatnak meg.