Gyerekeket buzdított gyilkosságra egy migráns Olaszországban

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett kedden az olasz rendőrség az ország déli részén fekvő Foggiában egy egyiptomi születésű olasz állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam tagja, és "nem muszlimok" meggyilkolására buzdított gyerekeket az iszlám központjában tartott oktatásain.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleményében úgy fogalmazott, hogy a gyanú szerint Abdel Rahman, az Al Dawa Iszlám Központ vezetője "terrorista tevékenységek" népszerűsítésére és dzsihadista propaganda terjesztésére használta pozícióját.

Az 59 éves férfit hónapok óta megfigyelés alatt tartották, a második generációs bevándorló gyerekeknek az iszlám vallásról tartott óráit lehallgatták.

– mondta az egyik felvételen egy 4 és 10 év közötti gyerekekből álló csoportnak a rendőrség szerint.

– hallható egy másik felvételen.

A rendőrség emellett beszámolt arról is, hogy a "rossz tanár" fedőnevű nyomozás keretében három bankszámláról lefoglalt 370 ezer eurót. Az iszlám központot bezárták.

Rahmannál ezenkívül nagy mennyiségű dzsihadista propagandát találtak, köztük képeket az Iszlám Állam soraiban harcoló gyerekekről.

A terrorellenes hatóságok figyelmébe az után került a központ, hogy tavaly júliusban szintén Foggiában őrizetbe vettek egy csecsen férfit, Eli Bombatalievet. Ő a dzsihadista szervezet soraiban harcolt Szíriában, egy időben pedig rendszeresen látogatta Rahman központját.