Megdöbbentő felvétel - így néz ki, amikor Soros beépül egy kormányba

Soros György
Hungarian born US billionaire philanthropist and Chairman of the Soros Fund Management LLC George Soros gives a speach during the meeting of International Crisis Group Working to Prevent Conflict Worldwide in Brussels, Belgium on 23.10.2014 by Wiktor Dabkowski/picture alliance
Vágólapra másolva!
Soros György az ukrán kormányváltás után a kulcsfontosságú minisztériumokba elkezdte beültetni a saját embereit.
Vágólapra másolva!

Jevhen Bisztrickij – Soros egyik legfontosabb ukrajnai embere – egy felvétel szerint elárulta, hogyan ülteti be a milliárdos az embereit a minisztériumokba, hogy politikai kontrollt szerezzen.

Forrás: AFP/Lakruwan Wanniarachchi

Soros az ukrán kormányváltás után a kulcsfontosságú minisztériumokba elkezdte beültetni a saját embereit. Ezekbe a minisztériumokba úgynevezett „stratégiai tanácsadó csoportokat" épített be - írta a Magyar Idők.

Ezen „stratégiai tanácsadókon" keresztül aztán már kedvére befolyásolja a kormányzati döntéshozatalt.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy Soros megközelítőleg 150, általa pénzelt szakértőt telepített a minisztériumokba, akikkel egyszer egy nagy eligazításon is találkozott.

Bisztrickij szerint Soros „extrém módon érdeklődött Ukrajna iránt (...) a Majdan-forradalom utáni első három évben hatszor járt Ukrajnában". Soros ezen alkalmakkor az elnökkel és két miniszterelnökkel is tárgyalt.