Őrizetbe vették a berlini kamionos merénylő segítőit

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek az olasz hatóságok négy tunéziai férfit, akik a gyanú szerint a 2016-os berlini kamionos merényletet elkövető Anis Amrival is kapcsolatban lehettek – tudatta csütörtökön a La Repubblica című olasz napilap.
Vágólapra másolva!

A négy tunéziait azzal vádolják, hogy okiratokat hamisítottak, és több száz tunéziai állampolgárt juttattak be hamis papírokkal Olaszországba.

Az így érkező illegális bevándorlók közül többen Németországba és Franciaországba utaztak tovább.

Az olasz hatóságok Anis Amri kontaktszemélyei után nyomoztak nagy erőkkel, amikor a Nápoly környékén élő négy tunéziai a látókörükbe került. A rendőrség információi szerint kapcsolatban álltak Anis Amri egyik barátjával.

Anis Amri tizenkét embert ölt meg 2016 decemberében egy berlini karácsonyi vásáron, ahol egy kamionnal hajtott a tömegbe.

Három nappal később a milánói Sesto San Giovanni vasútállomása előtt egy rendőrségi rutinellenőrzés során tűzharcban lelőtték.

Anis Amri a hatóságok előtt potenciális iszlamista veszélyforrásként volt ismert. Menedékkérőként érkezett 2011-ben először Olaszországba, majd 2015-ben Németországba, ahol különböző személyazonosságokat használva élt.