A plázatűz miatt lemondott a terület kormányzója

tűz, plázatűz, Kemerovo
2018. március 26-án közreadott kép a füstölgő Zimnyaja Visnya nevű bevásárlóközpontról a nyugat-szibériai Kemerovóban március 25-én. A tűzvészben hatvnannégy ember meghalt és 79 megsérült.
Vágólapra másolva!
Benyújtotta lemondási kérelmét Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Aman Tulejev, a Kemerovói kelet kormányzója – jelentette be a Kemerovói kerület közigazgatási hivatalának sajtószolgálata.
Vágólapra másolva!

Tulejev vasárnap kijelentette, hogy a múlt heti kemerovói tragédia után a lemondást tartja az egyetlen helyes döntésnek,

Vlagyimir Putyin a lemondást elfogadta - közölte a Kreml sajtószolgálata vasárnap. Az államfő Tulejev helyettesét, Szergej Civiljovot nevezte ki ügyvezető kormányzónak a megye élére. A rendelet az aláírásakor lép hatályba.

Forrás: MTI/EPA/A42.RU/Alekszandr Patrin

A kemerovói Zimnyaja Visnya üzletközpontban múlt vasárnap kitört tűz következtében 64 ember, köztük 41 gyerek meghalt és 79-en megsérültek.

"Szörnyű tragédiát élünk át. Hatvannégy embert veszítettünk el, többségük gyerek, a mi gyerekeink" – mondta a kormányzó.

Hozzátette, hogy minden tőle telhetőt megtett: találkozott az áldozatok hozzátartozóival, igyekezett megoldani a segítségnyújtás kérdéseit. Ismételten őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és köszönetet mondott mindenkinek.

A 73 éves Tulejev 1997 óta állt a Kemerovói terület élén. Lemondásáról többször is jelentek meg híresztelések, tavaly a kormányzó egészségi állapota kapcsán: májusban gerincműtéten esett át.