Dzsihád tanokat hirdető tanárokat képeznek ki az angol adófizetők pénzéből

palesztina, hamász, kiképző tábor iskolásoknak
Vágólapra másolva!
Brit adófizetők pénzéből 33 ezer palesztin tanár bérét finanszírozzák, akik a dzsihád tanait hirdetik az új tanterv szerint Palesztinában – ezt az Egyesült Királyság parlamentjének is megerősítette Alistair Burt államtitkár.
Vágólapra másolva!

2017-ben az Egyesült Királyság összesen 20 millió fontot költött palesztin köztisztviselők és tanárok támogatására.

Kiképző tábor iskolásoknak Palesztinában Forrás: AFP/Said Khatib

A palesztin iskolák tananyaga a gyerekeket az erőszak felé tereli – ezt állapította meg az egyik nemzetközi intézet, az IMPACT, amely az oktatással és a kulturális toleranciával foglalkozik. 2017-ben készítettek egy felmérést, amely szerint a palesztin iskolai program nemcsak démonizálja Izraelt, hanem egyenesen a háború alapjának tekinti.

– írták a jelentésükben. Az erőszak hirdetése még a fizika tankönyvbe is bekerült.

A Newton-féle gravitációs törvényt például úgy tanítják, hogy a könyvben egy fiút ábrázolnak, aki kilő egy pisztolyból egy golyót egy katonára. Így magyarázzák el a gyerekeknek például a tömeget és a szakítószilárdságot.


Egy másik tankönyv arra ösztönzi a kilencéves diákokat, hogy vértanúk legyenek – a tankönyvben egy férfit ábrázoló kép alá azt írták: ő mártír. A kép alatt pedig egy Izraellel szembeni erőszakos cselekményre felszólító eskü-féleség:

Azt is tanítják az új tanterv szerint, hogy a haldoklás jobb, mint az élet. „A keserűséggel teli csésze dicsőséggel való kortyolgatása édesebb, mint egy kellemes, hosszú élet, amelyet megaláztatás kísér. A mártírság és a dzsihád az élet legfontosabb jelentései" – tanítják az ötödik osztályos tankönyvben.
A palesztin hatóság augusztusban vezette be az új iskolai tantervet – amely az erőszakot és a terrorizmust hirdeti, és terjeszti az antiszemitizmust. Az Egyesült Királyság pedig ezt segíti az adófizetők pénzéből.