A migránsok miatt betilthatják Bécs egyes részein az alkoholfogyasztást

Bécs, 2018. március 8. Rendőrök egy bécsi Pratersternél 2018. március 7-én, miután egy késes elkövető két támadásban négy embert súlyosan megsebesített az osztrák fővárosban. A rendőrség közlése szerint a támadások indítéka egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy a két eset között van-e összefüggés. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egyik bécsi politikusa szerint csak így lehetne rendet tenni a migránsok lakta negyedben. Úgy tűnik, az iszlám hiába tiltja az alkoholfogyasztást.
Vágólapra másolva!

Az egykori császárváros egyik legveszélyesebb környéke a Praterstern, ahol gyakran történnek lopások, késelések és más bűncselekmények – írja a 888.hu a Kronen Zeitung információra hivatkozva.

Rendőrök a bécsi Pratersternél 2018. március 7-én, miután egy migráns egy késsel négy embert súlyosan megsebesített. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A jobboldal számára a rend és a fegyelem helyreállítása élvez prioritást, ezért a Pratersternben betiltanák az alkoholfogyasztást.

Wolfgang Seidl, a Szabadságpárt leopoldstadti képviselője szerint szükséges egy szigorúbb koncepció a biztonság érdekében.

Gerhard Pürstl, bécsi rendőrfőnök véleménye alapján:

A migránsbefogadó szociáldemokratáknak és a zöldeknek természetesen nem tetszik a szigorítás gondolata,

a rendőrfőnök szerint végre ők is el kellene döntsék, hogy a részeg migránsok vagy az osztrák családok érdekeit képviselik-e?