A szakértő szerint hazudik Peter Madsen a svéd újságíró haláláról

Midday 11th of August 2017: The UC3 Nautilus is located in Koege Bay and Peter Madsen is rescued and subsequently arrested
Just before midday on August 11th 2017 the U-boat is located in Koege Bay south of Copenhagen. The Danish Navy manage to establish radio contact with Peter Madsen on board the boat who claims that technical difficulties have caused the lack of communication and the stray from course. It becomes clear that the boat is sinking and Peter Madsen is rescued by a private motorboat. It is further evident that journalist Kim Wall is not with him which he explains at the time with having let her off the boat the previous evening north of Copenhagen. Due to lack of evidence of Kim Wall actually leaving the boat the police arrest Peter Madsen and takes him into custody on suspicion of manslaughter.
Vágólapra másolva!
A dán haditengerészet szakértője a vád tanújaként kétségbe vonta Peter Madsen dán autodidakta feltaláló, tengeralattjáró-építő azon állítását, hogy Kim Wall svéd újságírónő szén-monoxid mérgezésben halt meg búvárhajójában.
Vágólapra másolva!

Ditte Dyreborg, a haditengerészet tengeralattjáró szakértője a 47 éves férfi koppenhágai tárgyalásának keddi napján közölte:

A hajó légszűrőiben sem találtak semmilyen nyomot, ami alátámasztaná a vádlott állítását a mérgezésről - tette hozzá.

Dyreborg közölte a bírósággal, hogy

nem ad hitelt a Madsen által adott magyarázatnak az újságírónő halálát illetően.

Peter Madsen, feltaláló Forrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

Az ügyészség azzal vádolja az ismert mérnök-feltalálót, hogy az általa készített búvárhajóján perverz szexuális fantáziája kiélése céljából megkínozta, majd számos késszúrással megölte áldozatát, holttestét pedig meggyalázta azzal, hogy feldarabolta és a tengerbe dobálta.

Az ügyészség szerint a férfi előre megfontolt szándékkal ölte meg a tengeralattjáróján riportkészítés céljából tartózkodó újságírónőt.

A vádirat szerint Madsen rendkívül brutális módon végzett áldozatával.

Kim Wall, svéd újságírónő. Forrás: AFP/Tom Wall

Peter Madsen beismerte Kim Wall svéd újságírónő feldarabolását, de tagadja a 30 éves nő megölését, akit 2017. augusztus 10-én este láttak utoljára a koppenhágai kikötőben a magán tengeralattjárón, holttestét feldarabolva találták meg később a tengerben. A rejtélyes halálesetről azt vallotta, hogy a riporternő szén-monoxid-mérgezésben halt meg búvárhajójában, miközben ő maga a hajó fedélzetén tartózkodott. A gyanúsított mindig másféle változattal állt elő a nő halálának körülményeiről.
Az ügyészség életfogytiglant kér Peter Madsenre. A per március 8-án kezdődött, ítélet április 25-re várható.