London átvette a vezetést New York-tól a gyilkosságok terén

Alibi promó, óriás koponya, helyszínelés, London
Londonban 3 év alatt 40%-kal nőtt az erőszakos cselekmények száma.
Vágólapra másolva!
Gyilkosságok terén eddig New York állt az élen, de immár 2 hónapja London vezet - számolt be a legújabb statisztikai adatokra hivatkozva a Sky News hírcsatorna.
Vágólapra másolva!

A londoni rendőrség most közzétett legfrissebb összesítése szerint februárban 15 gyilkosság történt az Egyesült Királyság fővárosában, amíg New Yorkban "csak" 14. Ugyanez volt a helyzet egy hónappal később is, ugyanakkor mindkét metropolisban nőtt az erőszakos, halálos kimenetelű bűncselekmények száma.

2018 márciusában amíg New Yorkban 21, addig Londonban 22 gyilkosságot regisztráltak.

Londonban 3 év alatt 40%-kal nőtt az erőszakos cselekmények száma. Forrás: Alibi

Erre állítólag évek óta nem volt példa. Az idei első negyedévben Londonban már 46 gyilkosság történt, ezekből 31-et szúró eszközökkel követtek el.

Viszont a londoni beszámolóból kiderül, hogy az előző három év statisztikáját nézve, a brit fővárosban 40 %-kal ugrott meg a gyilkosságok száma. A legtöbb erőszakos cselekmény elkövetője és áldozata is 18 év alatti.

- nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a The Times-nak Cressida Dick, a londoni rendőrkapitányság vezetője.

A Daily Express legfrissebb számában a címlapon meg is jelentetett egy cikket " Sadiq, azonnal cselekedj! " címmel, amit felszólításnak szántak Sadiq Khan London pakisztáni származású főpolgármesterének.

A brit munkáspárti politikus, Sadiq Khan 2016 májusa óta London főpolgármestere. Forrás: AFP/Leon Neal

Főleg azok után, hogy hétfőn este Tottenham negyedben egy meglőtt 17 éves lányhoz riasztották a mentőket, akik már nem tudták megmenteni az életét. Nem sokkal később a brit főváros keleti részébe egy 16 éves fiút lőttek le az utcán, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Hétfőn este szinte ugyanebben az időben harmadik helyszínen egy 17 éves fiút viszont megkéseltek az utcán. Ez esetben a gyilkossági kísérlet körülményeiről a hatóságok nem árultak el semmit, azt sem, hogy a fiatal túlélte-e a támadást. A Daily Express annyit viszont kiderített, hogy a három esetből egyelőre egyiknél sem fogták el az elkövetőt.