Az erőszak ellen tüntettek a németországi Kandelben

2018.04.07. 23:35

Az erőszak ellen tüntettek a németországi Kandelben, ahol tavaly decemberben egy afgán férfi megölt egy német lányt, aki korábban a barátnője volt; a tüntetők egy része Orbán Viktor nevét skandálta – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti híradójában.

A tudósítás szerint a gyilkosság óta rendszeresek a tüntetések, a résztvevők ismét arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy Németország szerintük kevésbé biztonságos, mióta beengedték az illegális bevándorlókat.

A demonstrálók szerint sokat romlott a közbiztonság, és megelégelték, hogy a migránsok egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el a nők ellen.

A gyilkosságot elkövető férfi 2016-ban érkezett Afganisztánból Németországba menedékkérőként.

Orbán Viktor nevét skandálták

A tüntetők biztonságot, a határok lezárását, véleményük szabad kinyilvánításának lehetőségét és Angela Merkel kancellár lemondását követelték - hangzott el a tudósításban.

A demonstrálók szerint Németország megváltozott, a szövetségi kormány pedig nem garantálja az emberek biztonságát. Többen azt mondták, ezzel szemben Magyarországon más a helyzet.

A tudósításban megszólaló egyik férfi arról beszélt, hogy Magyarország az utolsó országok egyike Európában, ahol az emberek még nyugodt és biztonságos életet élhetnek, ezt meg kell őrizni. Egy asszony pedig azt mondta, hogy szerinte egyedül a magyarok értik, mi történik ma Európában, ezért minden tisztelete a magyaroké.

A tüntetés szervezője emlékeztette az összegyűlteket, hogy vasárnap választásokat tartanak Magyarországon. Azt mondta: „mi itt pontosan tudjuk, kinek kell győznie”. A tüntetők ezután Orbán Viktor nevét skandálták - tudósított az M1 aktuális csatorna híradója.