Muszlim Világliga: Még több közpénzt kellene költeni a migránsokra

Mohammed al-Issa
Secretary General of the Muslim World League Mohammed Al-Issa (L) shakes hands with rector of the Notre-Dame de Paris Cathedral Patrick Chauvet (L) as they stand on the roof during a visit to the cathedral in Paris on November 14, 2017. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vágólapra másolva!
Mohammad bin Abdul Karim Al-Issza, a Muszlim Világliga főtitkára szerint az Európai Uniónak még többet kellene költenie az iszlám vallású migránsok integrációjára, és fel kell lépni az iszlamofóbiával szemben. Arról természetesen nem beszélt, hogy az általa vezetett szervezet globális szinten terjeszti a szélsőséges vahhabita eszméket.
Vágólapra másolva!

A főtitkár - aki egyébként Szaúd-Arábiában politikusként is tevékenykedik - a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozott – írja a Breitbart.

Mohammad bin Abdul Karim Al-Issza, a Muszlim Világliga főtitkára Forrás: AFP/Christophe Archambault

Az interjúban

a migránsok beilleszkedésének a fontosságáról beszélt, aminek a költségeit szerinte az európai adófizetők kellene állják.

Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy harcolni kell a muszlimok ellen irányuló gyűlöletbeszéd, a szélsőséges eszmék és az iszlamofóbia ellen.

Arról „elfelejtett" szónokolni, hogy az általa vezetett mekkai székhelyű

Muszlim Világliga milyen fontos szerepet játszik a radikális iszlamizmus, többek között a vahhabizmus terjesztése területén,

ami államvallás Szaúd-Arábiában.

Európában, főként Nagy-Britanniában, Franciaországban és Belgiumban már többször felmerült, hogy

a szaúdi állam által küldött imámok a mecsetekben szélsőséges nézeteket terjesztenek, és gyakran terrortámadások végrehajtására biztatják a híveiket.

A mecsetek ráadásul toborzóközpontként szolgálhatnak az Iszlám Állam számára is.

Tavaly októberben a brüsszeli nagymecset szaúdi származású hitszónokától megvonták a tartózkodási engedélyt, mert olyan szélsőséges eszmét terjesztett, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelentett a belga társadalomra nézve.

Kiderült ugyanis, hogy

a párizsi és brüsszeli terrortámadások végrehajtói ebbe a mecsetbe jártak.

Ezt követően diplomáciai botrány robbant ki Szaúd-Arábia és Belgium között, aminek az lett a vége, hogy idén februárban a sivatagi királyság lemondott a brüsszeli mecset irányításáról.