A lehetőségek ellenére sem dolgoznak a németországi migránsok

Vágólapra másolva!
Természetesen vannak kivételek,  de a "munkakerőhiány csökkentésére" érkező bevándorlók többsége nem dolgozik - írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

2015-ben, a migrációs válság kezdetén Németország tárt karokkal várta a bevándorlókat. Rengeteg olyan nyilatkozatot, elemzést lehetett olvasni, hogy a bevándorlás megoldja a munkaerőhiányt - írja a 888.hu.

Három év elteltével jól látszik, hogy ez egy illúzió volt.

A migránsok zöme Németországban a szociális ellátórendszerből él meg, a németországi segélyezettek harmadának nincsen német útlevele

- írja a Focus.

Az állampolgárság nélküli segélyezettek zöme afgán, szír vagy iraki, de nem érdemes megemlíteni azt is, hogy nagyon sok török származású, de már német állampolgár is található a munkanélküliek között.

A legfőbb problémát a nyelvtudás hiányossága jelenti.

Az elsődleges munkaerőpiacon az állások 80 százalékához szükséges egy minimális szintű német tudás, amit egyszerűbb tesztekkel vizsgálnak. Ezen a migránsok komoly százaléka fennakad.

Figyelemreméltó adat, hogy a német nyelvkurzusokra jelentkező tanulók 83 százaléka nem tudja megszerezni a szükséges nyelvtudást és a papírt ahhoz, hogy Németországban dolgozhasson.

Németországban egyébként egyre több az álláslehetőség, külön a bevándorlók számára is rendeznek állásbörzéket.

Ennek ellenére a migránsok közül sokan képtelenek elhelyezkedni a munka világában.