Agyonverte szobatársát egy migráns Párizsban, majd két napig együtt élt a halott emberrel

Morigny
Vágólapra másolva!
Agyonverte a szobatársát egy migráns Párizs egyik elővárosában, Morigny-Champigny-ben. Ő maga szólt a rendőröknek - igaz, legalább két nappal a gyilkosság után -, majd mire megérkeztek, elmenekült. Kiderült, egy nyilvántartott terroristáról van szó.
Vágólapra másolva!

A migráns agyonverte szobatársát. Ezután legalább két napig együtt lakott a holttesttel, majd hívta a rendőrséget. Mire megérkeztek - állítólag nem siették el valamiért -, a gyilkos már nem volt a lakásban. Elmenekült. Tudják, hogy kicsoda, már egy napja üldözik, de nem találják.

Bíróság Morigny-Champigny-ban Forrás: --

A gyilkosság azért keltett különösen nagy felháborodást Franciaországban, mert

a gyilkos úgynevezett S-kartonnal rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy veszélyt jelent a közrendre.

Ebben az esetben ez sokszorosan igaz, hiszen egyrészt rablásért már ült börtönben, és mint dzsihadista is nyilvántartották. Vagyis, egy erősen terroristagyanús bűnözőről volt szó.

Miután március közepén egy migráns Carcassone mellett túszokat szedett, négy ártatlan embert meggyilkolt, köztük egy csendőr-alezredest, ismét követelni kezdték Franciaországban az S-kartonú migránsok azonnali kidobását. Macron, a bukott szocialista gazdasági miniszterből lett elnök azonban ellenáll. A migránshelyzettel és a terrorveszéllyel szemben tehetetlen Macron így tovább fokozza a válságot Franciaországban.