Letartóztattak Szlovákiában egy dílert, aki Magyarországról kapta a drogot

2018.04.20. 16:34

A kelet-szlovákiai Tőketerebesen letartóztattak egy kábítószerterjesztéssel vádolt nőt, akinek állítólag tavaly tavasztól Magyarországról szállították az igen olcsó, ugyanakkor rendkívül veszélyes herbál nevű dizájner drog összetevőit, számolt be a TASR szlovák hírügynökség.

A szlovák rendőrök a 43 éves tőketerebesi nőt csütörtök délelőtt a lakásában vették őrizetbe, ahol több kiló szárított zöld füvet és egyéb kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője szerint a nő egyelőre csak annyit vallott be, hogy 2017 áprilisa óta Magyarországról szállították neki az egyik legújabb, ugyanakkor igen veszélyes, úgynevezett herbal dizájner drog alapanyagait.

Azt viszont még nem árulta el, hogy pontosan honnan, és kik voltak a beszállítói.

A nő lakásában több kiló zöldszínű, szárított fűféleséget és rendkívül káros, már kis mennyiség fogyasztása esetén is komoly egészségkárosodást, egyben gyors függőséget okozó szintetikus kábítószer-alapanyagot találtak a kollégák, amelyet állítólag egy éve Magyarországról szállítottak neki

- nyilatkozta Jana Mésarová rendőrségi szóvivő, aki hozátette: a nő maga keverte, porciózta, majd adagonként 50 cent és 1 euró közötti áron terítette Kelet-Szlovákia legszegényebb régióiban a Herbalt.

Pár hónapja épp ilyen drogtól halt meg egy huszonéves fiatalember a bodrogközi Királyhelmecen, és több társát is kórházba kellett szállítani túladagolás miatt.

A szlovák törvények szerint a nőt háromtól nyolc évig terjedő letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK