Két vonat ütközött Salzburgban

salzburg, vonat, baleset
Salzburg, 2018. április 20. Összeütközött személyszállító vonatok a salzburgi főpályaudvaron 2018. április 20-án. A Zürichből Bécsbe tartó Railjet expresszvonatot kapcsolták hozzá egy velencei szerelvényhez, amikor a vonat egyelőre tisztázatlan okból túl gyorsan érkezett, és az ütközés erősre sikerült. A balesetben legkevesebb ötvennégy megsérült, de egyikük állapota sem súlyos. (MTI/AP/FMT-Pictures)
Vágólapra másolva!
54 ember megsérült péntek hajnalban két vonat összeütközésekor a salzburgi főpályaudvaron, de egyik sérült állapota sem súlyos – jelentette a helyi média.
Vágólapra másolva!

A Zürichből Bécsbe tartó Railjet expresszvonatot kapcsolták hozzá egy velencei szerelvényhez, de a vonat egyelőre tisztázatlan okból túl gyorsan érkezett, és az ütközés erősre sikerült. A baleset kora reggel, valamivel öt óra előtt történt – írta a Salzburg24 hírportál.

Forrás: MTI/AP/FMT-Pictures/-------------------

A 13 érintett vagonban mintegy 240-en utaztak, az utasok többsége aludt az ütközés idején. Sérüléseik nagyobb részét lezuhanó tárgyak okozták, néhány embert kórházba kellett szállítani.