Több százezren keresik a különc milliomos elrejtett kincsét

Forrest Fenn, kincsvadászat
Fenn kincse állítólag nagyjából két millió dollárt ér
Vágólapra másolva!
Egy amerikai milliomos egy aranyrögökkel és drágakövekkel teli kincsesládát rejtett el a Sziklás-hegységben. Azt állítja, hogy ezer éven belül nem találja meg senki.
Vágólapra másolva!

Forrest Fenn a 87 éves műkereskedő többszáz ezer fontot érő kincseket rejtett el, amit állítása szerint ezidáig már 350 ezren próbáltak megtalálni - írja az Independent.

Fenn kincse állítólag nagyjából két millió dollárt ér Forrás: Twitter

Négyen bele is haltak a kincskeresésbe.

A milliomos férfi még 2010-ben rejtette el a kincset, valahol a hegység közel 5000 ezer kilométeres területén. Egy későbbi emlékiratában megjelentetett egy verset és egy térképet, de kilenc nyomot is közzétett, amelyek közelebb hozhatják a kincs helyét a kalandorok számára.

A kincs állítólag nagyjából két millió dollárt ér.

Fenn egy volt amerikai vadászpilóta, aki egy műkereskedést vezet.

Naponta többszáz emailt kap a kincs után érdeklődőktől.

Azt mondta, az eddigi kincskeresők nem is tudják, hogy milyen közel jártak a zsákmányhoz. Hozzátette vagy most találják meg, vagy csak ezer év múlva.

Fenn Santa Fe-ban lévő üzletét a '70-es és '80-as években gyakorta látogatták a hírességek.

A férfi, miután 1988-ban rákkal diagnosztizálták, azt tervezte, hogy a kinccsel együtt eltemetteti magát, de később miután meggyógyult, elindította a kincsvadászatot, és egy nyomokat tartalmazó 24 soros verset írt bele emlékiratába.

A művet "A hajsza izgalma" címen tette közzé.

Azt mondta a legvadabb álmaiban sem képzelte volna, hogy ennyire népszerű lesz a kincs utáni kutatás.

A rendőrség azonban eljárást indított Fenn ellen, mivel emberek életét kockáztatta játékával.

Tavaly júliusban egy 31 éves férfi holttestét húzták ki az Arkansas folyóból, miután csónakja felborult. A családja szerint a kincset kereste.

A kereskedő azzal válaszolt, hogy még több nyomot tett közzé blogjában. Arra kérte az útmutatásban a keresőket, hogy legyenek óvatosak, és ne kockáztassanak.

Fenn elárulta, hogy azzal a szándékkal indította el a vadászatot, hogy rávegye a családokat, hogy minél több időt töltsenek a szabadban.

Azt mondta az egyik helyi lapnak, hogy a gyerekeknek szeretne valami tennivalót adni, mivel túl sok időt töltenek a számítógépes játékokkal és a telefon nyomkodásával. A családok a kincse keresése közben, megismerkedhetnek a Sziklás-hegység szépségeivel.