A kalamúni lázadók a török határ mellé vonulnak a szír állami tévé szerint

Szíria, Syria, Damaszkus, Damascus, fegyveres harcok, ostrom, a képen a szíriai hadsereg katonái láthatóak
A szíriai kormányerők katonái Aleppóban.
Vágólapra másolva!
A Damaszkusztól északkeletre lévő kalamúni zárványt eddig uraló szíriai lázadók beleegyeztek abba, hogy elhagyják a területet, és a török határ menti ellenzéki területekre vonulnak - jelentette szombaton a szíriai állami tévé. Amennyiben ez így lesz, akkor ez újabb győzelem Bassár el-Aszad elnök erőinek - állapította meg a Reuters hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A kalamúni lázadókat azonban egyelőre nem sikerült elérnie a Reutersnak. A hegyvidéki területen több város is van.

A szír állami tévé szerint 3200 lázadó és családtagjaik vonulnának el onnan a török határ mentén lévő Idlíbbe és Dzsarábluszba.

.

A szíriai kormányerők katonái Aleppóban. Forrás: AFP


Közben folytatódott a Damaszkusztól délre lévő zárvány egy részének ostroma.

Tüzérségi fegyverekből lőtték Hadzsar-el-Aszuádot annak ellenére, hogy az enklávét uraló dzsihadisták egy nappal korábban elvben megadták magukat, kitűzték a fehér zászlót.


A fővárostól délre lévő enklávéba tartozik még Tadamon és Kadam városok, valamint a Jarmúk palesztin menekülttábor. Ha a szíriai kormányerőknek e déli zárványt és Kalamúnt is sikerül elfoglalniuk, akkor már csak egy lázadó enklávé marad az országban, a Homsztól északra lévő.

Mindazonáltal az ország nagy része Aszad ellenőrzésén kívül esik. Ezek Jordániával, Izraellel, Törökországgal és Irakkal szomszédos területek.