Malajziában megöltek egy palesztin férfit, aki a Hamászhoz tartozhatott

Palesztin férfi megölése
A 35 éves férfit egy motorkerékpárról tíz lövéssel lőtték agyon szombat hajnalban.
Vágólapra másolva!
Meggyilkoltak a malajziai fővárosban szombaton egy palesztin férfit, aki a Kuala Lumpur-i palesztin nagykövet szerint egy tíz éve ott élő imám. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális szervezet állítása szerint azonban egy tudós tagjuk, fiatal palesztin szakembereket oktató energetikai mérnök volt az illető.
Vágólapra másolva!

A malajziai rendőrség közlése szerint a palesztin férfi hajnali imára tartott egy mecsetbe, Kuala Lumpurban, amikor egy mellette elhaladó motorkerékpárról tíz lövéssel agyonlőtték.

Köztéri kamerák felvételei alapján a két tettes mintegy 20 percen át várt arra, hogy kiszemelt áldozatuk megjelenjen az utcán, ahol lakhelyétől nem sokat kellett gyalogolnia a mecsetig.

A 35 éves férfit egy motorkerékpárról tíz lövéssel lőtték agyon szombat hajnalban. Forrás: MTI/EPA


A Kuala Lumpur-i palesztin nagykövet, a New Straits Times című lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a nős, három gyermekes Fádi el-Bats a mecset második imámjaként működött.

Később a Hamász közölte, hogy Fádi el-Bats a szervezet egyik hű tagja volt, fiatal tudósokat oktató, nemzetközi hírű energetikai mérnök.

Noha az áldozat Gázában élő távolabbi családtagjai úgy vélik, a Moszad izraeli titkosszolgálat gyilkolta meg El-Batsot, a Hamász csak annyit közölt, hogy árulók végeztek vele. A szervezet hozzátette, hogy amellett, hogy El-Bats hozzájuk tartozott, rokona volt a (szintén radikális) Iszlám Dzsihád nevű palesztin szervezet egy magas rangú tisztségviselőjének.

Az AFP az ügyben megkereste az izraeli kormányt, de szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni.