Két évet kapott a 15 éves hekker, aki a CIA rendszerét támadta meg

kiberbűnözők, hacker
Vágólapra másolva!
James Clappert - az amerikai hírszerzés fejét - csak retardáltnak hívta Twitter oldalán. Feltörte szinte az összes AOL-os e-mail címet amelyek az amerikai  kormányhoz tartoztak, - például John Brennan a CIA vezetőjének az online jelszavait. A srác csak tízenötéves volt de 2400 kormányzati dolgozó személyes e-mail címét szerezte meg. Két évet kapott. 
Vágólapra másolva!

A fiú Kane Gamble alnéven pár társával együtt meghekkeltek kiemelten fontos amerikai kormányzati szerveket, mint például a CIA és a Hírszerzés - írja a Vice. A tinédzserek olyan emberek személyes azonosítóit, mint e-mail címek és a hozzájuk tartozó jelszavakat szereztek meg - akik komoly beosztásokban dolgoztak az amerikai kormánynak.

kiberbűnözők Forrás: AFP Illusztráció

A hekker csapat Crackas With Attitudenek nevezte el magát, vezetőjük Gamble álnevéből a Cracaksból. Gamblest még 2016 februárjában letartóztatták és

tíz rendbeli hekkelés miatt két évre ítélték

még októberben. A ma tízennyolcéves fiút fiatalkorúak javítóintézetébe vitték. A ítéleteben a következőket mondta a bíró

Ami azért elég súlyos vád, és ennek megfelelően a büntetés is igen súlyosnak számít, mivel az elkövetők még fiatakorúak voltak a bűntett idején.

A hekkercsoport Amy Hess volt FBI ügyvezető-asszisztens digitális mentései közé többek között becsempészték a V mint vendetta című filmet.

Ez idáig akár csínytevés is lehetne, de!

A fiúk megszereztek olyan nemzetvédelmileg is fontos íratokat, amiket féltve őriznek a titkoszolgálatok.


Majd ezeket az íratokat eljutatták szövetségi és helyi bűnüldözési szervekhez is.

- mondta Gamble a meghallgatáson.

Gamble persze tehetségét nem csak efféle hekkelésekre használja, a T-Com cégnek nagy szolgálatott tett mikor

észlelt és jelzett is a cég felé egy úgy nevezett bug-ot amivel megvédte több tízezer ügyfél számláját.

Ezért a T-Com cég ötezer dollárral jutalmazta őt.

Mustafa Al-Bassam szerint aki a LulzSec hekkercsoport tagja volt, az ítélet precedens értékű, mivel még fiatalkorút nem ítéltek el hekkelésért az Egyesült Királyságban.