Budapestre tartó turistabusz karambolozott Kárpátalján

kárpátaljai buszbaleset
A buszon Budapestre tartó ukrán és orosz turisták utaztak, akik közül heten sérültek meg.
Vágólapra másolva!
A baleset a kárpátaljai Vezérszálláshoz közel történt este 9 órakor, amikor a sofőr elvesztette uralmát a járműve fölött, és belehajtott az útkarbantartók által előzőleg kiásott gödörbe - olvasható a karpatinfo.net-en.
Vágólapra másolva!

A Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányságra kijevi idő szerint 22.00-kor futott be a riasztás, hogy a volóci járásban, Vezérszállás határában balesetet szenvedett egy Lembergből Budapestre tartó turistabusz.

A Kijev – Csap országúton az ungvári sofőr nem vette észre időben az útjavítási munkálatok miatt kifeszített szalagokat, és belehajtott a karbantartók által korábban kiásott gödörbe.

Mivel Kárpátalján meglehetősen rosszak az útviszonyok, így nem hajthatott túl gyorsan a buszvezető.

A buszon Budapestre tartó ukrán és orosz turisták utaztak, akik közül heten sérültek meg. Forrás: Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság

A buszon Kijevből, Kremencsugból, Harkivból, és Belgorodból (Oroszország) származó, 28 és 63 év közötti turisták utaztak, akik a magyar fővárosba szerettek volna eljutni.

A balesetben 7- en sérültek meg, közülük négyet kórházba is kellett szállítani. A Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság közlekedési szabálysértés ügyében indított eljárást.