Fémhuzallal fojtogatott két férfi egy taxist

Vágólapra másolva!
Nyereségvágyból elkövetett gyilkossági kísérlet miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség két magyar férfival szemben. Azzal vádolják őket, hogy rátámadtak egy taxisra Csehországban.
Vágólapra másolva!

A két támadó 2017 augusztusában utazott Csehországba, hogy munkát vállaljanak, mivel a körülményeket nem találták megfelelőnek, pár nappal később úgy döntöttek, inkább elindulnak haza. Mivel vonatjegyet nem vettek, egy kalauz még Csehországban leszállította őket a vonatról. Akkor döntöttek úgy, hogy

erőszakkal megszerzik az állomáson parkoló egyik taxi sofőrjének pénzét

- olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményében.

Brutális támadás

A taxit egy elhagyott, kiserdő melletti földúthoz irányították, ahol egy bicikliről leszerelt,

acél fémhuzallal megpróbálták megfojtani a sofőrt.

A sofőrnek sikerült kiszabadulnia a fojtásból, de ők kirángatták az autóból és megverték. A taxisnak végül sikerült elmenekülnie, és a közeli településen szólni a rendőröknek. Ezalatt támadói átkutatták a taxit, aminek kitépték a navigációs készülékét, de csak három doboz cigarettát vittek magukkal. Elbújtak a közeli erdőben.

Akár 20 évet is kaphatnak

Később visszamentek az állomásra, ahonnan vonattal Magyarországra utaztak. A nyomozók egy hónappal később itthon fogták el őket. A két férfi most előzetes letartóztatásban van. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár 20 évet is kaphatnak a támadásért.