Brüsszel hírcenzort javasol. De kit? Sorost!

Vágólapra másolva!
 Az Egyesült Államokban kiadnak egy francia nyelvű, keresztény szellemiségű és az alcíme szerint Izrael-barát hírportált. Dreuz a neve. Hihetetlen cenzúra veszi körül az újságot.
Vágólapra másolva!

A portál cikkének már a bevezetőjében felsorolja: az Apple elutasította App-jüket az iPhone-ra. A Google bezárta YouTube oldalaikat. Az Adsense és a Facebook, amelyek látogatóik 40 százalékát kezelte, most a Dreuz cikkeinek hatvan százalékát blokkolja.

Hírlevelüket sokan soha nem kapják meg.

Vagyis, mint írják, „a Dreuz súlyosan a »sokszínűséget« védő gondolatdiktátorok begyében van".
És most mi történik? Jön az Európai Bizottság, amely egyrészt új intézkedéseket akar foganatosítani az online dezinformáció és „álhírek" („fake news") ellen, beleértve egy uniós szintű „viselkedési szabályzat" létrehozását a félretájékoztatásról, másrészt független hálózatot kíván szervezni a tények ellenőrzésére.

Ezt Brüsszel a múlt héten jelentette be, hitet téve amellett, hogy ezen új javaslata „ösztönözni fogja a minőségi újságírást és elősegíti a képzést a média terén”, olvasható az Európai Bizottság internetes portálján.

E szöveg szerint az online terjesztésű álhírek és a dezinformáció „militarizációja” súlyos fenyegetést jelent a társadalom biztonságára nézve, amivel fel kell venni a harcot, hangsúlyozza Julian King, az Európai Bizottságnak az Unió biztonságáért felelős tagja.

A szövegben ott található az „ellenséges aktorok” kifejezés, ami mindenkinek elegendő, hogy sejtse, mire is készül ez a Bizottság.

Brüsszel független tényellenőrző hálózatot akar létrehozni, amelyben a Tényellenőrzés Nemzetközi Hálózatának (IFCN) bizonyos tagjai is részt vesznek.

Márpedig az IFCN-t az Egyesült Államokban honos Poynter Intézet hozta létre. Több alapítvány finanszírozza. Elsősorban Soros Nyílt Társadalom Alapítványai.

Ennek több „tényellenőrző” nyúlványa is Soroshoz kapcsolódik. Mint a németországi Correctiv.

A Dreuz végül azt írja, Soros az egész Nyugatot destabilizálni akarja mozgalmaival és az általa fizetett tüntetésekkel. Mint amilyen az Occupy Wall Street, a tel-avivi sátrak, a nők washingtoni menete, a Los Indignados Spanyolországban és Soros lobbitevékenysége az európai határok megnyitásáért afrikai és muzulmán migránsok előtt.

Mindenesetre Brüsszel tervei szerint voltaképpen Soros alapítványa cenzúrázhatja a bevándorlással foglalkozó híreket.