Szexuális felvilágosítást tartanak migráns nőknek Svédországban

2018.05.04. 15:10

A migránsok olyan társadalmakból jöttek, ahol nem részesültek szexuális oktatásban. A svédek ezt igyekszenek a maguk módján pótolni.

A svéd szociális ügyekért felelős miniszter, Annika Strandhall közölte, hogy az adófizetők pénzéből 3,7 millió koronát fektet abba, hogy oktatóvideókon keresztül mutassák be a bevándorlóknak, melyek azok a szexuális normák, amiket be kell tartsanak a skandináv államban – írja a 888.hu.

Szexoktatás migránsoknak.Forrás: Youtube.com/RFSU

A projekt keretében tizenegy animációs filmet készítettek, amelyekben szemléltetik a migráns nőknek, hogy mi a különbség a szexuális együttlét és az erőszak között. A miniszter kiemelten fontosnak nevezte az anyag elkészültét.

Annika Strandhall szerint az újonnan érkezők nagy többsége egy teljesen más világból jött, ahol más jogok illették meg a nőket, mások voltak a társadalmi normák.

A nyugati világban elfogadott szexuális normákról szóló videót arabul, angolul, szomáli és perzsa nyelven is meg lehet nézni.

A videó alapján: mindenkinek joga van a szexhez, rendelkezhet a saját teste felett, következmények nélkül társadalmi kapcsolatokat létesíthet.Két éve a német kormány is próbálkozott hasonló projekttel, egy Zanzu nevű weboldalt hoztak létre, ahol szexualitással kapcsolatos tanácsokat osztogattak a migránsoknak.