Illegális vízumkereskedelemmel foglalkozott a pakisztáni származású brit belügyminiszter családja

Sajid Javid, új brit belügyminiszter
Britain's newly appointed Home Secretary Sajid Javid exits the Home Office to pose for a photograph in central London on April 30, 2018. Sajid Javid was named Monday as Britain's new interior minister after Amber Rudd resigned as home secretary, having "inadvertently misled" lawmakers about deportation targets for illegal immigrants. Prime Minister Theresa May's Downing Street office announced the appointment in a statement. Javid was previously Britain's communities minister. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
Alig egy hete nevezték ki Sajid Javidot a szigetország belügyminiszterének, de máris magyarázatot várnak tőle a britek, mivel kiderült, hogy két családtagja illegális vízumokat állított ki, amelyek által pakisztániakat vertek át jó sok pénzért, mivel a papírok soha nem érkeztek meg a délkelet-ázsiai államba.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo azt már megírta, a brit történelemben először

egy pakisztáni származású politikust neveztek ki belügyminiszternek Sajid Javid személyében.

Sajid Javid, új brit belügyminiszter Forrás: AFP/Ben Stansall

A 48 éves Javid eddig az önkormányzatokért és helyi közösségekért felelős miniszter volt Theresa May konzervatív párti adminisztrációjában, de korábban, még az előző tory kormányfő, David Cameron idején a kulturális, média- és sportügyi minisztériumot, illetve az üzleti ügyek minisztériumát is vezette.

A belügyi tárca vezetője pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Nagy-Britanniában,

apja buszsofőrként dolgozott, csakúgy mint London munkáspárti polgármesterének, a szintén pakisztáni migráns családban született Sadiq Khannak az apja.

Most derült ki, hogy a bevándorlás kérdésével is foglalkozó

új belügyminiszter két családtagja a 90-es évektől napjainkig illegális vízumkereskedelemmel foglalkozott,

diákvízumokat és házassági alapon szerveződő letelepedési engedélyek kiállítása érdekében vettek el hatalmas összegeket pakisztániaktól, akik Nagy-Britanniába akartak emigrálni - írja a Daily Mail.

Az egyik gyanúsított Sajid Javid nagybátyja, Khalid Abdul Hamid.

A papírok azonban soha nem jutottak el Pakisztánba.

A belügyminiszter családja rengeteg pénzért átverte a leendő migránsokat, akik történetesen a honfitársaik voltak.