Felrobbant, és hatalmas lángokkal ég több raktár is Prágában - videó

prágai tűz
A hatalmas fekete fűst miatt arra kérték a környékbelieket, hogy zárják be az ablakaikat.
Vágólapra másolva!
Prága 15-ik kerületében kedden kora délután hatalmas robbanások voltak az egyik gyártelep raktárépületében, majd egy óra alatt teljesen kiégett és összedőlt az egyik csarnok. Közben a környéken elrendelték a különleges, 4-es fokozatú riadókészőltséget - számolt be honlapján a cseh Országos Tűzoltóparancsnokság.
Vágólapra másolva!

Prága Hostivar városrészében kedden délután 2-kor két detonációról számoltak be az U továren (Gyár u.) utcai lakók. Pár perccel utána már hatalmas lángokkal égtek a főleg polisztirol (hungarocell) termékek és gumiabroncsok tárolására használt épületek.

Nem egészen egy óra alatt teljesen kiégett, majd összeomlott egy 20x60 méteres csarnok, majd a tűz átterjedt a többi raktárépületre is.

A hatalmas fekete fűst miatt arra kérték a környékbelieket, hogy zárják be az ablakaikat. Forrás: HZSCR/Cseh Tűzoltóság

A prágai tűzoltóság szóvivője fél órával a riasztás után sem tudta megmondani, hogy mi robbant fel, azaz mi okozta a hatalmas tűzet, amelyhez több mint 10 tűzoltó egységet riasztottak, és amelynek oltásában helikopterek is rész vesznek.

- nyilatkozta a cseh távirati irodának (CTK) Martin Kavka.

A szóvivő hozzátette, hogy személyi sérülésről nem kaptak jelentést, de

a környék utcáit lezárták,

a lakókat pedig arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat, és a hatalmas fekete füst miatt zárják be az ablakaikat.

Kedden 16 óra után a cseh tűzoltóság a környéken elrendelte a kritikus, a legmagasabb 4-es fokozatú riadókészültséget. Addigra már több mint 100 tűzoltó, köztük több tucat önkéntes dolgozott a lángok megfékezésén.

A prágai tűzoltóság szóvivője Martin Kavka megerősítette, hogy közben több propán-bután gázpalack is felrobbant a raktárépőletekben, amelyeket egyelőre csak kívülről tudnak oltani.

- nyilatkozta Kavka, aki hozzátette, hogy egy kilométeres körzetben a környéken a hatóságok lezártak mindent, mivel több mint ezer embert veszélyeztet a tűz Prága 15-ik kerületében.

A fejleményekről itt olvashat: