Fegyveresek megtámadtak egy afgán kormányzati hivatalt, többen meghaltak

afgán terrortámadás
Sebesült férfit támogat társa egy kormányzati hivatalnál, amelyet fegyveresek ostromoltak meg a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban 2018. május 13-án.
Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek ostromoltak meg vasárnap egy kormányzati hivatalt a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban. Először robbantottak, majd behatoltak az épületbe. Az összehangolt támadásban legkevesebb hatan meghaltak, és többtucatnyian megsebesültek - közölték hírügynökségek helyi tisztségviselőkre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Először az egyik támadó felrobbantotta magát a város központjában lévő tartományi pénzügyi igazgatóság kapujánál, majd rakétagránátokkal és gépfegyverekkel felfegyverkezett társai behatoltak az épületbe.

Ezután több robbanás történt odabent is.


Inamulla Miahial, egy ottani kórház szóvivője azt mondta, hogy legalább hatan meghaltak, és mintegy 30 sebesültet szállítottak a város kórházaiba.

Sebesült férfit támogat társa egy kormányzati hivatalnál, amelyet fegyveresek ostromoltak meg a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban 2018. május 13-án. Forrás: MTI/EPA/Ghulamullah Habibi

További áldozatokra lehet számítani, mert az ostrom még nem ért véget, legalább négy támadó vív tűzharcot a helyszínre érkezett rendőrökkel.


Egyelőre senki se jelentkezett a támadás elkövetőjeként. Afganisztán-szerte megszaporodtak az erőszakcselekmények azóta, hogy a múlt hónapban a tálib lázadók bejelentették a tavaszi offenzívájuk kezdetét.

A fganisztánban az elmúlt hetekben megszaporodtak a terrortámadások. 2018. április 30-án kettős pokolgépes merénylet történt az afgán főváros, Kabul központjában. Akkor legalább húszan meghaltak, huszonheten megsebesültek. Forrás: MTI/AP/Maszúd Hoszaini

Az országban ezután fokozták a biztonsági intézkedéseket az októberi választásokra készülve.

Az elmúlt hetekben többtucatnyian haltak meg a választások előtti regisztrációs eljárás idején végrehajtott támadásokban.