Zuckerbergről neveztek el egy kórházat, tüntetnek a nővérek

2018.05.16. 15:42

A Zuckerberg San Francisco General Hospital dolgozói szombaton azért tüntettek, hogy nevezzék át a kórházat, mert a Facebook adatszivárogtatási botránya rossz fényt vet a kórházra.

A tüntető nővérek azt mondják, hogy a kórház betegei félnek attól, hogy magánéletük veszélybe kerülhet, mert visszaélhetnek az adataikkal.

A 147 éves kórház azután kapta a Zuckerberg nevet, hogy a Facebook vezérigazgatója és felesége Priscilla Chan 2015-ben 75 millió dollárt adományozott az intézménynek.

A felajánlott adomány egyik kitétele az volt, hogy a kórházat nevezzék át Zuckerbergre. Ezt a városi felügyelőtanács jóvá is hagyta, de azóta néhány döntésük megkérdőjeleződött.

Ha akkor tudtuk volna azt, amit most, akkor talán nem fogadtuk volna el Zuckerberg adományát – mondta John Avalos, a felügyelőtanács egykori tagja.

Brent Andrew, a kórház kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy ez egy kétélű fegyver. „Egyrészt teljes lojális vagyok a (korábbi) névhez történelmileg, de ez egy megállapodás az adományozó és a felügyelőtanács között.”

Sasha Cuttler nővér kitakarta a kórház nevéből a „Zuckerberget”. Azt mondja, a betegeket megfélemlíti ez a név.