Két hét alatt két túrázó is szörnyethalt a nemzeti parkban

Sequoia Nemzeti Park
Vágólapra másolva!
Alig két hét alatt két túrázó holttestét is megtalálták a Sequoia Nemzeti Parkban, az Egyesült Államokban - a tragikus esetről a Fox News számolt be.
Vágólapra másolva!

Rövid idő alatt két holttestet is találtak egy kaliforniai nemzeti parkban. A 29 éves New York-i Eric Juliani holttestét május 5-én, és a szintén 29 éves kaliforniai Anton Dokov holttestét május 13-án találtak meg.

A Visalia Times Delta portál szerint május 5-én két túrázó fedezte fel az egyik testet, miközben a Whitney hegyre másztak.

Először két jégcsákányt találtak, majd vérnyomokat fedeztek fel, majd 450-600 méterrel lejjebb megtaláltak a holttestet is.

Juliani barátai korábban jelentették a nemzeti parknak, hogy Eric nem tért vissza a csúcstámadás után. A holtestet másnap fedezték fel.

Május 13-án jelentették, hogy egy túrázó a Lakes Trail watchtoweri részén a mélybe zuhant.

Dokov megcsúszott a jégen, és lecsúszott a szikláról.

A testét keddig nem is próbálták felhozni, a veszélyes, jeges és emiatt csúszós körülmények miatt.

A Park tisztviselői felhívták a figyelmet, hogy a Sequoia Nemzei Parkban, bár most melegebb az idő, de a magasabban lévő helyeken még mindig hideg van, ezért azokat hó fedi, sok a jég is.

Chris Trotter a park munkatársa szerint

ezek a veszélyek leginkább a tapasztalatlan túrázókat fenyegeti, akik még nem találkoztak hasonló körülményekkel.

Barátai mindig emlékezni fognak Juliani nagyszerű humorérzéke, kedvességére és hatalmas szívére. A családja még hozzáfűzte, hogy szenvedélyesen szerette a sportokat, szeretett a szabadban lenni és imádta a jó ételeket.

Eric személyisége mindig erős hatással volt a körülötte levőkre, barátai és családja mélységesen bánják, hogy elvesztették őt.