Halálra késeltek egy fiatal férfit Londonban

2018.05.18. 13:51

Több késeléses gyilkosság is történ Nagy-Britanniában egyetlen nap alatt. Londonban egy 24 férfit szúrtak halálra Londonban csütörtökön, míg egy 17 éves tinédzsert Birminghamben késeltek meg. A két eset között nincs összefüggés.

Halálra késeltek egy 24 éves férfit London északi részén. A helyszínre érkező rendőrök és mentők hiába próbálták ellátni, azonban a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe - írja a BBC News.

Az áldozatot még nem nevezték meg a hatóságok. A tettest még keresik.

London polgármestere, Sadir Khan részvételét fejezte ki a családnak.

Nem maradhatunk csendben. Együtt kell működnünk, hogy megállítsuk a késeléseket és az erőszakos bűncselekményeket - mondta Khan.

Sadiq Khan, London polgármestereForrás: AFP

A városvezetőt az utóbbi időben többen bírálták, és lemondását javasolták, mivel stratégiája a fegyveres támadások megfékezésére nem tűnik műkődőképesnek.

A rendőrség adatai szerint ebben az évben 60 gyilkosság történt az angol fővárosban, és ezek közül 39-et késsel, 10-et pedig lőfegyverrel követtek el.

Azonban nemcsak Londont érinti az erőszakhullám. A Sky szerint a fővárosi esettel egy napon egy 17 éves tinédzser szúrt le egy gyorsétterem előtt egy 16 éves fiút Birmingham Sutton Coldfield nevű városrészében.