Robbantani akart Franciaországban két migráns

Gérard Collomb francia belügyminiszter
Newly appointed French Interior minister Gerard Collomb arrives at the Elysee presidential palace in Paris on May 18, 2017, before the first weekly cabinet meeting of the new government. / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
Vágólapra másolva!
Fontos bejelentést tett a francia belügyminiszter, ugyanis Gérard Collomb szerint egy bombás terrortámadást akadályoztak meg a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Egy terrormerényletre készülő egyiptomi származású testvérpárt fogtak el a francia hatóságok - jelentette be a Gérard Collomb, francia belügyminiszter.

A két férfi bombával és mérgező ricinnel akart terrortámadást végrehajtani.

A két merénylőre a közösségi oldalon figyeltek fel, mivel a hatóságok folyamatosan vizsgálják a szélsőségesek ottani tevékenységét.

Gérard Collomb, francia belügyminiszter Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Bár a testvérpár egyiptomi származású, az állampolgárságukat nem árulta el Collomb. A belügyminiszter az elfogás további körülményeiről nem árult el információt.

A hatóságok a ricin szót figyelték egy Telegram nevű mobilos alkalmazásban, így jutottak el az elkövetőkhöz. A hatóságok útmutatókat találtak náluk arra vonatkozóan,

hogyan kell hatékonyan ricint előállítani.

A nyomozás részleteit ismerő forrás azonban elmondta: a gyanúsítottakat Párizs egy északi kerületében fogták el egy héttel ezelőtt, május 11-én, és a két férfi beismerte, hogy támadásra készültek.

Franciaországban összesen 51 terrortámadást hajtottak végre 2015. januárja óta,

amiben összesen 246-an haltak meg.