Több százmillió embernek mondott köszönetet a királyi család

Hercegi esküvő, tömeg
Vágólapra másolva!
Milliárdnyian a tévében és tízezrek a helyszínen. Rengetegen követték Harry herceg és Meghan Markle házasságkötését. Most megköszönte a brit királyi család mindenkinek, aki üdvözölte a hercegi párt, illetve követte az esküvőjük pillanatait.
Vágólapra másolva!

Megköszönte a királyi udvar annak a több tízezer embernek, aki üdvözölte a hercegi párt a tegnapi esküvőjén. Harry herceg és Meghan Markle egybekelésének minden pillanatát több százmillióan követték világszerte.

Volt, aki napokig táborozott Windsorban, hogy egy pillanatra láthassa a hercegi párt Forrás: MTI/EPA/.

A brit trónöröklési sorban hatodik helyen álló Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában esküdött örök hűséget, amit odakint százezren hallgattak hangszórokon keresztül.

Sokan napokig táboroztak Windsor utcáin, hogy csak egy pillanatra láthassák a hercegi párt.

A királyi család Twitter-oldalán mondott köszönetet a lelkes megjelenteknek, és azoknak is, akik az ország vagy a világ más pontjain követték a pár esküvői ceremóniáját.

Harry herceg édesanyja, Diana hercegnő gyűrűjét adta feleségének Forrás: MTI/AP/PA/Phil Noble

79 ország televíziója közvetítette élőben az esküvőt, és szakértői becslések szerint akár az egymilliárdot is eléri azoknak a száma, akik csak egy rövid időre kiváncsiak voltak az eseményre.

Angliában közel kilenc millióan figyelték a BBC egész napos közvetítését. Az angol hírportálok is folyamatosan írtak az esküvőről, és az azt követő eseményekről, vagy pedig a kulisszatitkokról.

A királyi udvar vasárnap azt is bejelentette, hogy Harry herceg az autóbalesetben elhunyt édesanyja, Diana hercegnő smaragdgyűrűjét adta Meghan Markle-nak.

Az esküvőt egy fogadás követte, ami nem volt nyilvános, és amelyen 600 vendég vett részt.

Egyes hírek szerint Károly herceg Harry édesapja megható beszéddel köszöntötte az ifjú párt.

Örömét fejezte ki, hogy fia férfivá érett.

Harry is szívhez szóló beszédet tartott, amiben az egyik helyi lap szerint akárhányszor kimondta, hogy „feleségem”, a násznép üdvrivalgásban tört ki. A fogadáson Sir Elton John is megörvendeztette a friss házasokat, és eljátszotta nekik néhány slágerét.