Étteremben lövöldözött, egy fegyveres civil agyonlőtte

Vágólapra másolva!
Csütörtök este helyi idő szerint fél hét körül egy ember lövöldözni kezdett az egyesült államokbeli Oklahoma City egyik éttermében. Négy ember sérült meg, közülük ketten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyben. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett egy fegyverrel rendelkező civil lelőtte az ámokfutót.
Vágólapra másolva!

A lövöldöző ámokfutók kiemelt célpontjai az iskolák és templomok mellett az éttermek is. A múlt hónapban például az USA Tennessee államában nyitott tüzet valaki egy palacsintázó vendégeire. Négy embert ölt meg, de egy bátor férfi puszta kézzel nekitámadt és lefegyverezte. Azóta az ámokfutó már előzetes letartóztatásban várja további sorsát.

A Fox News beszámolója szerint az ártatlan vendégek szempontjából szerencsésebben végződött csütörtökön az Oklahoma City egyik éttermében történt eset.

Négy sebesültje van a lövöldözésnek, közülük kettőt szállítottak kórházba, de az ő állapotuk is stabil.

Egyelőre nincsen hír róla, hogy a tettes ismert-e valakit az áldozatai közül, volt-e személyes indítéka. A hatóságok viszont annak sem találták jelét, hogy terroristatámadásról lenne szó.

A merénylőt egy fegyveres civil agyonlőtte az utcán,

mire a rendőrség kiérkezett. Egyelőre folyamatban van a nyomozás, több tanút is kihallgatnak.

Sok vita van az Egyesült Államokban arról, hogy vajon szigorítani kellene-e a fegyvertartást. Az oklahomai eset azok sorába tartozik, amelyekkel a fegyverpártiak szoktak érvelni. A bűnözők és az ámokfutók illegálisan is tudnának fegyverhez jutni, de

nem ez az első eset, hogy fegyverrel legálisan rendelkező állampolgár sikeresen védte meg honfitársait.