Több tucat migránst találtak egy teherautóban a rendőrök Görögországban

Vágólapra másolva!
Embercsempészek egy teherautó pótkocsijában próbáltak Törökországból Görögországba juttatni 91 illegális bevándorlót, de a görög hatóságok feltartóztatták a járművet Szoufli határváros közelében.
Vágólapra másolva!

A migránsok korábban a két országot elválasztó Évrosz folyón keltek át Törökországból, és ezt követően indultak el a teherautón feltehetően egy nyugat-görögországi kikötőváros irányába. A sofőrt a rendőrség őrizetbe vette.

Miután 2016-ban lezárult a Balkánon keresztül Magyarország felé vezető útvonal, az embercsempészek egyre gyakrabban használnak régi csempészútvonalakat: például a nyugat-görögországi Pátra és Igumeníca kikötővárosokat, amelyek az utóbbi 20 évben forgalmas állomásai voltak a török-görög-olasz útvonalon haladó illegális bevándorlásnak. Innen naponta több hajójárat indul olasz kikötők felé, Brindisi, Bari, Ancona, Velence és Trieszt városokba.

A Leszbosz szigetén működő Mória menekülttáborában több alkalommal is összetűzések robbantak ki a különböző nemzetiségű migránsok között, legutóbb pénteken, akkor többen meg is sebesültek. A Mória tábort eredetileg 3000 ember befogadására tervezték, de mostanra már több mint 7300-an zsúfolódtak ott össze.