Bevándorlásellenes párt alakult Svédországban

migránsok Svédországban
Refugee's register their names as they arrive to Stockholm central mosque on October 15, 2015 after many hours bus journey from the southern city of Malmo. Since September, Islamic Relief Sweden welcomes newly arrived refugees at the Stockholm central mosque for one or two nights before they seek asylum in Sweden or travel further to Norway or Finland. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A svéd demokrata párt jobb szárnyából nőtt ki a bevándorlásellenes párt, akik nem akarnak tovább engedni a muszlim követeléseknek – írja a Voice of Europe.
Vágólapra másolva!

A svédországi Växjöben egy mecset engedélyt kapott arra, hogy 110 decibelen közvetítse az imára hívást minden pénteken. Az Alternatív Svédországért Párt (AfS) vezetője, Gustav Kasselstrand tüntetést hirdetett meg ez ellen, mivel szerinte ez egy elfogadhatatlan lépés, annak a jele, hogy az országban mennyire eluralkodott az iszlám.

Migránsok Svédországban Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Kasselstrand arra is felhívta a figyelmet, hogy a többi párt az AfS-sel ellentétben enged a muszlim követeléseknek.

Az AfS márciusban alakult meg Kasselstrand vezetésével, aki korábban a jobboldali Svéd Demokrata Párt (SD) tagja volt. Saját pártjánál az SD-nél sokkal erősebben tiltakozik a migráció ellen, és felül akarnak vizsgálni minden lakhatási engedélyt, amit az elmúlt 18 évben adtak ki.