Súlyos természeti katasztrófák az Egyesült Államokban

árvíz, Maryland
Vágólapra másolva!
Áradások és hatalmas mennyiségű eső okozott gondot Maryland államban, míg az Alberto nevű trópusi vihar miatt Floridában evakuáltak ezreket. Komoly természeti csapásokkal kell megküzdeniük az amerikaiaknak.
Vágólapra másolva!

A marylandi város térségére vasárnap óriási mennyiségű eső zúdult. Az eső miatt árvíz volt az amerikai Baltimore közelében lévő Ellicott város utcáin.

A marylandi kormányzó hivatalosan elrendelte a szükségállapotot

- írja a Fox News.

A városban a hömpölygő esővíz elsodorta az autókat, volt ahol egymásra dobálta őket, és az épületek első emeletéig emelkedett a helyiek szerint.

Többen azt mondták, ez az áradás sokkal rosszabb, mint a két évvel ezelőtti, amikor egy vihar két embert ölt meg, és több üzletet is elpusztított a víz.

A hatóságok jelenleg még nem tudnak sérültekről, és a károkat igyekeznek felmérni.

A Baltimore térségében élőket arra figyelmeztették, ne hagyják el az otthonaikat, és semmiképpen sem használják az utakat, ne menjenek a víz közelébe.

Trópusi vihar tart Florida felé

Trópusi vihar fenyegeti az USA déli államait.

Több ezer embert kellett kitelepíteni az otthonából egy trópusi vihar miatt vasárnap Floridában.

- írja a Reuters.

Az Alberto az első vihar, amely a június elsején érkező hurrikánszezon előtt alakult ki. Több déli államban, Mississippiben és Georgiában is 105 kilométer per órás szelet és 30 milliméter körüli esőket hozott.

Az amerikai hurrikánfigyelő központ szerint fenn áll a veszélye annak, hogy a vihar tovább erősödik.