Soros György szervezetei uralják az új nyugat-balkáni migrációs útvonalat is

Police is blocking migrants trying to march towards the Greek-FYROM borders  Greece REFUGEE Migrant Migrants Emigration MIGRATION Asylum Seekers Greek Thessaloniki Salonica Salonika Idomeni Selanik Salonico refugees crisis EUROPE EUROPEAN eu Iraq Syria Pa
About 300 refugees and migrants tried to march to the Greek-FYROM borders and the area of Idomeni on 16 November 2017. The asylum-seekers tried to get to the borders to follow the Balkan route and get to the European countries. Some of them demanded to reunite with their families that are already settled in North-West European countries. The march was organized through social media among the refugees with the support of solidarity-leftists group. A group of migrants arrived also from Athens. Police blocked them before the train station in the city center and offered them hospitality to camps to pass the night. The marchers after police's denial to continue their walk, sat down and protested for a while. Most of the people were from Iraq, Syria, Pakistan, Afghanistan, Palestine and African countries. Just before midnight, refugees abandoned their mission and returned to their homes. A few of them stayed during the night in Aristotle square. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Soros György napokban publikált cikke ismét bizonyította, amit mi már eddig is tudtunk: a spekuláns bevándorlókkal akarja elárasztani Európát, a nemzetállamok útban vannak neki, azt akarja, hogy minden hatalom Brüsszelnél, azaz a Soros által irányított NGO-knál összpontosuljon. Soros György emberei mindenhol ott vannak, az új migrációs útvonalon is megvetették a lábukat. Soros szervezetei (melyeket a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül finanszíroz) a migrációt mint pozitív folyamatot igyekeznek bemutatni a társadalom számára, segítséget nyújtanak az illegális bevándorlóknak, és azon dolgoznak, hogy lazítsanak a bevándorlási rendszer "merevségén". Az új nyugat-balkáni útvonal Albániát, Montenegrót, Bosznia-Hercegovinát, Horvátországot és Szlovéniát érinti. Most megmutatjuk, hogyan hálózta be Soros György ezeket az országokat is.
Vágólapra másolva!

Albánia

A migrációt segítő NGO Albániában a Soros György szervezete által támogatott Tirana Jogsegély Társaság (Sherbimit Ligjor Falas Tirane), mely ingyenes jogi segítségnyújtást biztosít a migránsoknak, és szívesen képviselik őket a bíróságon is.

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovinában is várja segítő szervezet az odaérkező bevándorlókat. A Jogsegély Hálózat nevű NGO kifejezetten a migránsokra szakosodott, őket támogatja. A szervezet forrásainak egy részét a Nyílt Társadalom Alapítvány helyi részlege biztosítja, a Soros-alapítvány már 1993 óta jelen van az országban.

Forrás: AFP/Elvis Barukcic

Horvátország

A migránsválság kezdete óta Horvátországban két – a Soros-hálózathoz egyértelműen köthető - NGO lépett fel a leglátványosabban a migráció elősegítése érdekében. Ezen szervezetek a „Are you Syrious? és a Béketanulmányok Központja (CMS) névre hallgatnak, anyagi hátterüket pedig Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja. Tevékenységüket látva egyértelmű, hogy célkitűzésük nem más, mint hogy a horvát jogszabályokat kijátszva illegális bevándorlók tömegeit juttassák Európába.

2016-ban a balkáni útvonalon szigorodó ellenőrzések nyomán Soros György szervezetei új taktikát dolgoztak ki a migránsok részére: eszerint az illegális határátlépők horvát területre lépve telefonon azonnal hívják a civil szervezeteket, amelyek rögtön a migránsok tartózkodási helyére küldik az aktivistáikat. A helyszínen eljáró rendőrök az aktivisták ellenszegülése miatt nem tudják a gyorsított eljárást alkalmazni a határsértőkkel szemben.

Migránsok a horvát-szlovén határon 2015-ben Forrás: AFP/Stringer

Szlovénia

A balkáni migrációs útvonal utolsó állomásán, Szlovéniában működik a Béke Intézet (Mirovni Institut), melyet a Nyílt Társadalom Alapítvány szintén finanszíroz, és amely szintén számos migrációs projektet futtat. A szervezet Brüsszeltől is kap pénzügyi támogatást. Az egyik olyan program, amelyet Soros szervezete támogatott, a Refugee Action II. nevet kapta. Az egy évig (2016-2017) futó projekt összesen 87 400 dollár (24 millió forint) támogatásban részesült. A program célja az volt, hogy egy "igazságosabb" és nyíltabb társadalmat alakítsanak ki, ahol a migránsokat szívesen fogadják, és úgy tekintenek rájuk, mint a társadalom egyenjogú tagjaira.

Migránsok a dobovai táborban, Szlovéniában Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ales Beno

Fontos megjegyezni, hogy a projekt másik, rendkívül aggasztó célja az volt, hogy a bevándorlási rendszer szigorúságát csökkentse, vagyis, hogy minél több migráns érkezhessen az országba.

A Refugee Action II projektnek már volt egy első része is, mely Refugee Action néven futott a 2015-ös bevándorlási válság idején, és szintén a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatta. A projekt egyik célja (a megszokott feladatok mellett, mint például a migránsok számára megfelelő jogképviselet biztosítása) az újságírók „érzékenyítése" volt, hogy azok migránsbarát cikkeket írjanak.

A Béke Intézet, amely természetesen a CEU mellett is kiállt, hevesen kritizálta a szlovén kormány tavalyi törvénymódosítását, mely a külföldiekről szól, és kimondta, hogy „megváltozott körülmények esetén" a szlovén Országgyűlés hatalmat kap a határainak bezárására, és megtilthatja a bevándorlóknak a menedékjogi kérelem benyújtását is. Ezenfelül az új törvény felhatalmazza a rendőrséget a határellenőrzési feladatok ellátására, korlátozza a migránsok hozzáférést a nemzetközi védelemhez, illetve könnyebbé teszi a rendkívüli állapotra jellemző súlyos intézkedések végrehajtását.

Soros György tehát semmit nem bízott a véletlenre. Ugyan senki nem választotta meg, semmilyen demokratikus felhatalmazása nincs, mégis Európáról, rólunk, a mi életünkről akar dönteni, de nélkülünk. Nyílt társadalmakat akar Európában, és ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy az európai országok tele vannak migránsokkal. Soros György terve iszonyú veszélyt jelent, és végtelenül perverz, valójában a világ lakosságának kicserélését, végső soron Európa pusztulását jelenti.