Több mint hárommillió dollárt fizettek az exkluzív ebédért

Premiere of The Post USA Washington actors 14.12.2017 PHOTOCALL premiere film industry Warren Buffett at the Washington, DC Premiere of The Post at The Newseum. Washington, DC - Thursday December 14, 2017.
Warren Buffett
Vágólapra másolva!
Több mint hárommillió dollárt ajánlottak egy ebédért Warren Buffett befektetővel, a világ egyik leggazdagabb emberével.
Vágólapra másolva!

Az eBay aukciós portálon pénteken véget ért jótékonysági liciten 3 300 100 dollárt (hozzávetőleg 907 millió forintot) kínált fel a győztes - névtelenséget kérő - ajánlattevő. Ez nem sokkal marad el az amerikai üzletemberrel évente meghirdetett ebédért adott legmagasabb összegtől, 3 456 789 dollártól (950 millió forinttól), amelyet 2012-ben és 2016-ban fizettek. A pénzből a Glide Foundation nevű alapítványt segítik. A szervezet a San Franciscó-i hajléktalanok támogatására fordítja majd az összeget.
Warren Buffett a mostani licitig már több mint 26 millió dollárt (7,1 milliárd forintot) segített összegyűjteni az alapítványnak a 18 éve megrendezett aukciók révén.

Warren Buffett Forrás: AFP/Avalon.red/Dennis Van Tine

A licitálók évről évre tetemes összeget fizetnek azért, hogy elkölthessenek egy ebédet a nebraskai befektetési guruval, a Berkshire Hathaway holdingtársaság főrészvényesével, elnök-vezérigazgatójával, aki világszerte ismert emberbaráti tevékenységéről is. Buffett szerint ilyenkor változatos témákban kap kérdéseket. Az egyetlen tabu, hogy mibe fektet legközelebb.

A győztes licitálók rendszerint a New York-i Smith and Wollensky steak házban találkoznak az üzletemberrel. Az étterem legalább 10 ezer dollárt szokott felajánlani az alapítványnak, hogy a helyszínéül szolgálhasson az ebédeknek.

Warren Buffett vagyonát 87,5 milliárd dollárra (több mint 24 ezer milliárd forintra) becsülte a Forbes pénzügyi magazin 2018 februárjában.