Bojkottálta a megemlékezést a gyilkos migráns áldozatáról

2018.06.12. 14:17

A német parlament alsóházának (Bundestag) zöldpárti alelnök asszonya megakadályozta, hogy megemlékezzenek arról a német lányról, akit brutálisan megerőszakolt, majd megölt egy iraki migráns. A migránsbarát politikus 2015-ben viszont maga kezdeményezett egyperces néma csendet a berlini törvényhozás épületében a migránshullám halálos áldozatai előtt tisztelegve.

Futótűzként terjed egy videófelvétel a Bundestag (alsóház) pénteki plenáris üléséről - írja a Voice of Europe.

Thomas Seitz, a jobboldali bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) képviselője egyperces néma csenddel szeretett volna megemlékezni a 14 éves Susanna Maria Feldmannról, akit megerőszakolt, majd brutálisan megölt egy iraki migráns.

Az egész országot felháborító brutális gyilkosság utána 20 éves iraki elmenekült, végül Kurdisztánban fogták el, és visszavitték Németországba.

Claudia Roth, a német törvényhozás zöldpárti alelnök asszonya azonban megakadályozta a megemlékezést, és kegyeletsértő módon elkezdett beszélni a csend alatt.

Claudia RothForrás: AFP/Felix Kästle

A szélsőségesen bevándorláspárti zöldek pedig ezért meg is tapsolták.

Ez azért is különösen felháborító, mert Claudia Roth 2015-ben maga kezdeményezett egyperces néma csendet a Bundestagban a migránshullám halálos áldozatai előtt tisztelegve. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK