Megkéseltek két embert egy mecsetben

2018.06.14. 14:00

Két embert megkéseltek egy dél-afrikai mecsetben, a támadót a rendőrség lelőtte. Egy hónappal ezelőtt egy másik dél-afrikai városban hasonló eset történt, akkor egy ember halt meg, és ketten súlyosan megsérültek. A rendőrség szerint a támadások oka a szélsőséges nézetek terjedése.

Két embert megkéseltek egy dél-afrikai mecsetben, a támadót a rendőrség lelőtte.

A mostani késelő a Malmesbury nevű városban egy hónappal azután szúrt meg ártatlanokat, hogy korábban három férfi egy másik dél-afrikai városban, Durbanban szintén egy mecsetben csapott le. Akkor egy ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült. A rendőrség azt mondta, hogy a támadás oka a szélsőséges nézetek terjedése.  

Malmesburyben a mecsetben két férfi meghalt, többen pedig megsérültekForrás: AFP/Rodger Bosch

Malmesbury egyébként egy kis mezőgazdasági település, 40 mérföldre van a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosától, Fokvárostól.

A helyi mecsetben két férfi meghalt, többen pedig megsérültek.

A késelő férfi a harmincas éveiben lehetett, a rendőrség többször is felszólította, hogy tegye le fegyverét, és adja át magát a hatóságoknak, de a férfi figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetéseket, és a rendőrségre támadt. A rendőrök ekkor lőtték le, a férfi a helyszínen azonnal meghalt - írta a Reuters

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK