A franciák 72%-a szerint az ország nem tudna megbirkózni egy újabb migránshullámmal

Aquarius, migránsmentő hajó
SALERNO, ITALY - MAY 26: More than 1000 migrants including 240 children wait to disembark from the Aquarius rescue ship run by humanitarian organization S.O.S. Mediterranee in partnership with Medecins Sans Frontieres at Salerno Harbour, Italy on May 26, 2017. Alessio Paduano / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Egy felmérés alapján minden korosztályban és társadalmi csoportban többségben vannak azok, akik szerint Franciaország nem tudna kezelni egy újabb migránshullámot. Ráadásul a már legalább 5 éve ott élő migránsok kétharmadának nincs munkája, így ők segélyekből élnek.
Vágólapra másolva!

A felmérést YouGov nevű közvélemény-kutatással foglalkozó cég készítette, miután a Franciaországhoz tartozó, de autonómiával rendelkező Korzika szigetének a szeparatizmussal gyanúsított regionális tanácsának az elnöke, Gilles Simeoni eldöntötte, hogy

az Aquarius nevű migránscsempész hajó utasainak egy részét befogadja.

Az ajánlatot Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter is megerősítette - írja a Breitbart.

Az Aquarius Forrás: AFP/Anadolu Agency/Alessio Paduano

Mint közismert, az Aquariust sem az olasz, sem a máltai hatóságok nem engedték kikötni, de az új baloldali és határozottan bevándorláspárti spanyol kormány elhatározta, hogy befogadja őket, azonban útközben állítólag viharba keveredtek, így valószínűleg Korzikán fognak kikötni első alkalommal.

A közvélemény-kutatás szerint

a franciák 72% azon a véleményen van, hogy a hazájuk nem lenne képes megbirkózni egy újabb migránshullámmal.

Az 55 éven felüli lakosság körében ez 77%. A fiatalabbak körében azért kicsit alacsonyabb, mert a bevándorló hátterűek túlnyomó többsége 55 év alatti.

A migrációt elutasítók aránya minden társadalmi csoportban többséget képez.

Tavaly

Franciaországban 235 ezer olyan migráns telepedett el, aki nem valamelyik EU-s tagállamból származik.

Európai Uniós szinten ez a második legnagyobb tömeg, ennél több nem európai migráns csak Németországba érkezett, nagyjából 500 ezer fő, míg Nagy-Britanniába csak 90 ezer.

A statisztikai adatok alapján