Terrortámadásra készült a Németországban elfogott migráns

crime police Horizontal Police officers, including special forces wearing protective suits and gas masks stand in an ambulance next to a building on late June 12, 2018 in Cologne, where German police have arrested a Tunisian man after discovering "toxic s
Vegyvédelmi ruhába öltözött rendőrök kutatták át a férfi lakását
Vágólapra másolva!
Terrortámadásra készülhetett az a tunéziai férfi, akit a héten vettek őrizetbe Németországban, mert nagy mennyiségben akart előállítani halálosan mérgező ricint - mondta a Rheinische Post című német lap pénteki számában megjelent interjúban Hans-Georg Maassen, a német nemzetbiztonsági hivatal vezetője.
Vágólapra másolva!

„A bizonyítékok alapján az a kép rajzolódik ki, hogy sikerült megakadályozni egy terrortámadást” - hangoztatta Maassen, emlékeztetve, hogy a vizsgálat még folyamatban van.

Vegyvédelmi ruhába öltözött rendőrök kutatták át a férfi lakását Forrás: AFP/David Young

A jogszabályi rendelkezések miatt csak Szief Alláh H-ként azonosított 29 éves férfit kedden vették őrizetbe Kölnben, és a lakásán találtak is ricint. A hatóságok azért figyeltek fel rá, mert 1000 ricinusmagot és kávédarálót rendelt az interneten. A hatóságok szerint 250-1000 halálos adagot állíthatott volna elő a méregből.

Az ügyészség csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a gyanúsítottnak egyelőre nem volt terve, hogy hol és hogyan vesse be a mérget, és arra sem utal semmi, hogy kapcsolatban állna valamilyen terrorszervezettel.

A ricin a ricinus magjában található, erősen mérgező fehérje, amelyből tiszta formájában egy csipetnyi több ember megöléséhez is elegendő.