Lövöldözés volt Malmőben, hárman maghaltak

2018.06.18. 21:29

Lövöldözés volt hétfőn Malmö központjában. A rendőrség tájékoztatása szerint hatan sebesültek meg, közülük hárman a kórházban belehaltak sérüléseikbe. 

A rendőrség honlapjára feltett keddi közlemény szerint egy 18 éves fiatalember és egy 29 éves férfi életét hétfőn este már nem tudták megmenteni az orvosok. Harmadik társuk kedden délelőtt halt bele a sérüléseibe.

A Malmö központjában történt lövöldözésről a svéd hatóságok kijelentették, hogy nem terrorcselekmény történt, a lakosságnak nincs mitől tartania.

Svéd rendőrök egy lezárt utcaszakaszon Malmö belvárosában, ahol lövöldözés történt egy rendőrőrs közelében 2018. június 18-án. A rendőrség a közleményében hat sebesültről számolt be.Forrás: MTI/AP/TT/Johan Nilsson

Az Aftonbladet című napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak.  Az AP amerikai hírügynökség szerint az utóbbi években helyi migránsbandák viszálykodnak egymással a befolyásért és területért a nagyobb svéd városokban.