Harminc rakétával támadták meg éjjel Izraelt a Gázai övezetből

Gázai-övezet, izraeli-palesztin konfliktus
Gáza, 2018. június 19. Szabri Abu Khadr 24 éves palesztin férfi holttestét emelik le teherautóról a hozzátartozói a temetési szertartásán Gáza városban 2018. június 19-én. A férfit izraeli katonák lőtték agyon a paleszin enklávét Izraeltől elválasztó kerítésnél zajló összecsapásokban. (MTI/EPA/Haitham Imad)
Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg válaszul háromszor mért légicsapást a palesztin területet uraló Hamász célpontjai ellen - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.
Vágólapra másolva!

A palesztin rakéták közül három az övezeten belül csapódott be, hetet pedig a vaskupola légvédelmi rendszer semmisített meg.

Tizenhárom alkalommal rendeltek el légiriadót

a határ menti izraeli falvakban, a lakók a betonbunkerekben töltötték az éjszakát. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a hadműveletek ellenére az iskolákban nem marad el a tanítás.

Egy 24 éves palesztin férfi holttestét emelik le teherautóról, akit izraeli katonák lőtték agyon a paleszin enklávét Izraeltől elválasztó kerítésnél zajló összecsapásokban Forrás: MTI/EPA/Haitham Imad

A katonai rádió reggeli műsora szerint az izraeli hadsereg a Hamász elleni légicsapásokkal azt bosszulja meg, hogy a palesztinok égő eleggyel ellátott papírsárkányaikkal lángba borítják a gázai határral szomszédos Izraeli területeket, a Hamász viszont a hadsereg támadásaira válaszol a határ menti izraeli települések rakétázásával.