Elítélték a dél-koreai farmert, aki a húsukért tartott kutyákat

animal portrait PORTRAIT attentive alertness best friends companion friendship carnivore canine DOG domestic dog day expecting anticipation eye contact looking at camera looking floor tile tile indoors intrigue curiosity loyalty mouth open facial expressi
High angle view of dog looking at camera
Vágólapra másolva!
Mérföldkőnek számító ítélet született Dél-Koreában: egy farmert azért ítéltek el, mert a húsukért tartott kutyákat – írja a Telegraph.
Vágólapra másolva!

Dél-Koreában nagy hagyománya van a kutyaevésnek, körülbelül évi egymillió kutyát ölnek meg, mivel a hiedelmek szerint a húsuk erősíti a férfiasságot.

A fiatalok viszont elítélik ezt a szokást, és egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a dél-koreai kormányra és a döntéshozókra, hogy valamit tegyenek a tradíció ellen.

Forrás: Cultura Creative/© Gonçalo Barriga/Gonçalo Barriga

Ilyen háttérrel tényleg mérföldkőnek számít, hogy most elítéltek egy farmert, aki húsukért tartotta az állatokat. A vád szerint a gazda – akit egy állatvédő szervezet jelentett fel – megfelelő indok nélkül ölte meg az állatokat és több egészségügyi szabályt is megszegett. 3 millió won bírságot is kiszabtak rá.

Állatvédő aktivisták kutyának öltözve várták az ítéletet Szöulban Forrás: AFP/-

Az ítélet még áprilisban született, de csak most hozták nyilvánosságra.